Што се тиче Клименти, занимљива су нека подударања предања која је забиљежио Јовићевић и података из турског пописа 1485. године.
У попису из 1485. године Клименте су пописане као Нахија Климента. Занимљиво је да је још тада лично име Климент (Келменд) било прилично често међу припадницима племена. Клименте су биле подијељене на катуне, на челу катуна стајали су казнаци. Занимљива је ова употреба српске средњевјековне титуле за вође катуна. Казнаци су били у српском средњовјековљу убирачи владаревих прихода. Постојали су државни и нижи тзв. жупски казнаци.
Занимљиво је да су Клименте тада заузимале простор два села: Селца и Чпаје (ово Чпаја не знам да ли је убицирано). Главни катун се налазио у Селцу. На челу катуна је био казнац
Рабјан син Коље. Катун је имао назив Лићени.
А ево шта пише Јовићевић:

Видимо дакле потпуно поклапање предања и података из пописа.
Сви остали катуни су били у Чпаји.
Катун
Ђоновић, на челу катуна казнац Мараш, син Лазара
А Јовићевић пише:

Од овог Леке би требали бити Горњаци у Цеклину.
Катун
Лешовић, на челу катуна казнац Нико, син Јована
Име овог катуна би можда могло бити повезано са презименом тестираног католика из Хртковаца.
Катун
Мурић, на челу катуна Стеван, син Улгашев
Мислим да су од ових Клименте Мурићи око Гусиња и Рожаја.
Катун
Колемади, на челу катуна Лула, син Ђорђа
Не знам да ли би се назив овог катуна могао некако довести у везу са насељем Гољемади у Зети.
Иначе, Јовићевић помиње и гране других климентских братстава:

Као што се види из приложеног. Састав племена Клименти је сложен. Свакако доминира грана која носи E-V13>Z16988, међутим вјероватно има и словенских грана.
Оно што сма примјетио на Албанском пројекту, јесте да се словенске хаплогрупе и не објављују. Знамо да их има, јер су већ биле објављиване, али очигледно Албанци који су тестирани са словенским групама повлаче резултате са јавних пројеката.