Аутор Тема: Богићевци и Дрљевићи R1b-U152>Z36>CTS5531>CTS9981>Z37>Y91536>Y175368  (Прочитано 1429402 пута)

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
  • Поруке: 28
Одг: Богићевци и Дрљевићи R1b-U152>Z36>CTS5531>CTS9981>Z37>Y91536>Y175368
« Одговор #340 послато: Август 01, 2024, 04:10:03 пре подне »
Да ли постоји неко братство које је по предању од Богића, а да се не поклапа са осталим братствима по генетици?

По предању, братство Чепић из Горње Мораче је огранак братства Ракочевић. Самим тим, требало би да вуку поријекло од Војводе Богића.
Међутим, тестиран је један Чепић, који је И2а хаплогрупа. То би значило да он није потомак Богића (његови потомци су Р1б хаплогрупа).
Опет, мали је уторак у питању, ово је само индикатор, не може се још увијек са сигурношћу тврдити да су сви Чепићи И2а. Вјероватно ће се тестирати још један Чепић ускоро, па ћемо знати више у скоријој будућности.

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #341 послато: Август 07, 2024, 09:58:38 поподне »
Да ли је ко примијетио да неки Татић из Топлице има исту подграну Р1б хаплогрупе као и Богићевци? Мислим на Y175368. Публициста Предраг Т Шћепановић помиње племе Журе из Мораче, којима наводно припадају и Татићи, а које се иселило из Мораче. Спорна је повезаност овог „племена” са Кошанима, о којима пише Секула Добричанин. Шћепановић наводи да су те Журе сродници Богића, те да се због тога он преселио у Морачу.
У околини Трстеника има неки Жуњанин, такође припадник поменуте гране.
Зна ли ко шта више о овоме?

Ван мреже Владимир Жуњанин

• Почетник
  • **
  • Поруке: 27
  • Славиша-Добривоје-Миљко-Рајко-Јован-Смиљко-Мијајло
« Одговор #342 послато: Август 08, 2024, 04:03:04 пре подне »
Можда би било добро да неко од млађих припадника Богићеваца, а који није Ракочевић, нити неко од њихових огранака, уради Y-full анализу. Тиме би се, вјероватно, установили нови заједнички SNP-ови, а могуће и нови подогранци (subclades), рачунајући на период од барем 400 година.
Поздрав рођаци, ја сам тестирани Жуњанин родом из Камењаче између Трстеника и Крушевца. Журе и Ибрани су рођаци Богићевцима, потомци Богићеве фамилије, сви припадају R-Y175368. Ибрани живе код Мионице, у селу Планиница. Жура има највише у општини Брус, доселили су се из скадарске Малесије током 17. века у село Бозољин. У општини Брус, скоро у свим насељима, има по једно или по више презимена која имају предање о пореклу из Мораче, а већина припада Журама. Занимљиво је да се у народној песми Краљ Вукашин Мрњавчевић помиње као "жура Вукашин". Татићи из Тулара у Топлици би требало да су се доселили из Брзећа, општина Брус, и да припадају Журама. Мој предак Мијајло се доселио у 19. веку из Жуња на Копаонику, општина Брус, у Камењачу; ја сам осмо колено. Што се предања тиче, све што знам је да потичемо из Жуња и прича о убиству турског аге. Занимљиво је да у општини Брус има доста Морачана, а да ми Жуњани немамо предање о сродству ни са једним презименом из Расинског округа. Увек сам се питао зашто славимо две славе и нико није знао одговор; тада нисам знао да постоји нека друга фамилија која слави Аранђеловдан и Госпођиндан. Били смо усамљени, не знајући јуначко порекло. Када сам сазнао да Морачани Богићевци славе управо исте славе, одлучио сам да проверим сродство тестирањем 2020. и тест на 23 маркера је показао поклапање 18/23 са Ракочевићем, а 22/23 са Радовићем, Вукићевићем (Вујисић), Станићем (Меденица) и 20/23 Лакићевићем и Поповићем (Добричани), што указује на порекло од Богићевог сина Добрије. Када сам се 2022. тестирао код компаније Данте Лабс и пренео сиров резултат на Yfull, формирао сам грану R-FGC90545 са Ракочевићем, која по мом мишљењу дефинише род Богићеваца, тј. потомке Војводе Богића. Ракочевић и ја смо позитивни на још 3 SNP-а (FGC90545, FGC90570 и FGC90571; сва три су најбољег квалитета и у combBED региону) на која је Татић негативан. Пошто немам предање о повезаности са Журама и на основу резултата тестирања, требало би да сам Богићевац, а ком братству припадам сазнаћемо када ураде WGS тест: Меденице, Радовићи, Вујисићи, Добричани. Да ли је у питању приватна миграција или за време велике сеобе 1690. не знам, али претпостављам да мој предак који се иселио припада раним Богићевцима, пошто су главна презимена настала касније.

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #343 послато: Август 08, 2024, 04:53:50 поподне »
Поздрав рођаци, ја сам тестирани Жуњанин родом из Камењаче између Трстеника и Крушевца. Журе и Ибрани су рођаци Богићевцима, потомци Богићеве фамилије, сви припадају R-Y175368. Ибрани живе код Мионице, у селу Планиница. Жура има највише у општини Брус, доселили су се из скадарске Малесије током 17. века у село Бозољин. У општини Брус, скоро у свим насељима, има по једно или по више презимена која имају предање о пореклу из Мораче, а већина припада Журама. Занимљиво је да се у народној песми Краљ Вукашин Мрњавчевић помиње као "жура Вукашин". Татићи из Тулара у Топлици би требало да су се доселили из Брзећа, општина Брус, и да припадају Журама. Мој предак Мијајло се доселио у 19. веку из Жуња на Копаонику, општина Брус, у Камењачу; ја сам осмо колено. Што се предања тиче, све што знам је да потичемо из Жуња и прича о убиству турског аге. Занимљиво је да у општини Брус има доста Морачана, а да ми Жуњани немамо предање о сродству ни са једним презименом из Расинског округа. Увек сам се питао зашто славимо две славе и нико није знао одговор; тада нисам знао да постоји нека друга фамилија која слави Аранђеловдан и Госпођиндан. Били смо усамљени, не знајући јуначко порекло. Када сам сазнао да Морачани Богићевци славе управо исте славе, одлучио сам да проверим сродство тестирањем 2020. и тест на 23 маркера је показао поклапање 18/23 са Ракочевићем, а 22/23 са Радовићем, Вукићевићем (Вујисић), Станићем (Меденица) и 20/23 Лакићевићем и Поповићем (Добричани), што указује на порекло од Богићевог сина Добрије. Када сам се 2022. тестирао код компаније Данте Лабс и пренео сиров резултат на Yfull, формирао сам грану R-FGC90545 са Ракочевићем, која по мом мишљењу дефинише род Богићеваца, тј. потомке Војводе Богића. Ракочевић и ја смо позитивни на још 3 SNP-а (FGC90545, FGC90570 и FGC90571; сва три су најбољег квалитета и у combBED региону) на која је Татић негативан. Пошто немам предање о повезаности са Журама и на основу резултата тестирања, требало би да сам Богићевац, а ком братству припадам сазнаћемо када ураде WGS тест: Меденице, Радовићи, Вујисићи, Добричани. Да ли је у питању приватна миграција или за време велике сеобе 1690. не знам, али претпостављам да мој предак који се иселио припада раним Богићевцима, пошто су главна презимена настала касније.

Послаћу ти у приватне поруке нешто, ако ти не смета. Везано је за Журе.
« Последња измена: Август 08, 2024, 04:57:13 поподне Богићевац »

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #344 послато: Август 08, 2024, 05:16:28 поподне »

Кад смо већ код овог, чуо сам да су један Лакићевић, један Радовић и један Поповић урадили велики тест. Испада да је Лакићевић ближи Поповићу, него Радовићу. По предању, Лакићевићи и Радовићу су потомци двојице браће, попа Јанка и кнеза Рада, синова Ивана Вучициног.
Међутим, скоро појавило се неко ново предање (можда инспирисано овим резултатима, а можда и не) по ком је Иван Вучицин оженио удовицу од Поповића, која је са собом довела сина Јанка, и са њом добио сина Рада. То би значило да су Јанко и Раде полубраћа по мајци, а да су Лакићевићи патрилинеарни огранак Поповића. Проблем прави то што нико од старих хроничара не помиње такво предање.
Сва три братства су дио Богићевог рода, чисто да не буде забуне. Као што је неко рекао на овој теми, постоји више братстава Поповић у колашинском крају. Једно братство има предање да су потомци Богићеви, које су потврдили и генетички тестови, а друга немају такво предање.
По Секули Добричанину, ови Поповићи су потомци Плавише, сина Мирка Добријиног. По том предању, најближи су Добричанима.

• Почетник
  • **
« Одговор #345 послато: Август 08, 2024, 05:26:40 поподне »
Маркер DYS458 је доказ, Поповић и Лакићевић деле вредност 16 у односу на остале Богићевце који имају 17.

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #346 послато: Август 08, 2024, 05:37:05 поподне »
Маркер DYS458 је доказ, Поповић и Лакићевић деле вредност 16 у односу на остале Богићевце који имају 17.
Хммм, мораће да се тестира још неки Лакићевић и још неки Поповић, да бисмо могли донијети закључак.

Ако би се испоставило да сте огранак Радовића, можда бисте могли бити потомци Јована Радева, који се преселио након 1690. за Србију. Њега помињу неки хроничари, не и сви.

• Почетник
  • **
« Одговор #347 послато: Август 08, 2024, 06:06:22 поподне »
Могуће, јер била су три брата, Иван, Петар и Јован, један од њих, Јован(мој потенцијални предак) се иселио у правцу Потарја, могуће је да се одатле са Кричима преселио у Жуње(ово је моја претпоставка). Више о овоме ми је писао Зоран Морачанин, па ћу објавити тај текст.
Зоран Морачанин Војводић: ,,Владимире да ти још мало помогнем. Станићи су Меденице, Вукићевићи су Вујисићи, па ако се са њима и Радовићима поклапаш највише могло би да значи да си пореклом од Богићевог сина Добрије. Рашковићи су Меденице и блиски Станићима. Ракочевићи су се тестирали, има их на пројекту, али са њима кажеш да имаш мања поклапања од Добријиних потомака. Као што видиш имаш поклапања са три братства Морачана Богићеваца: Радовић, Меденица и Вујисић. Тестирани су и Поповићи и Лакићевићи, а они су са Радовићима имали заједничког претка у XVII веку, што значи после вас. Што се тиче Радовића ја сам припадник тог братства, од огранка Војводића, па ти могу рећи о исељеним Радовићима. Кнез Радо, који је живео крајем XVI и почетком XVII ( није у питању кнез Раде који се у историјским докуметима помиње 1720.г. ) имао је два сина: Вучину и Вучицу, који су у време Велике сеобе Срба били старији људи (око 70 година). Вучицини синови, ако их је имао, могли су учествовати у тој сеоби и бити можда неки ваш предак. Вучина је имао три сина:Ивана, који је био кнез, Петра и Јована. У време ове браће десио се један сукоб где су они побили неке Турке (турски караван) у околини Колашина. Турци нису имали сазнање да сау то они учинили. Али, Петар и Јован су се тада иселили из Мораче. Није сигурно где су отишли, али предање каже да је Петар отишао у правцу Зете, а Јован у правцу Потарја. Могуће да предање није у потпуности тачно, па постоји могућност да је неко од ове двојице ваш предак. Њихово исељење пада око Велике себе Срба. Кнез Иван је имао два сина: Рада, који био кнез и од њега потичу данашњи Радовићи, а други син Јанко (кажу да га је довела Радова друга жена, која се преудала од Поповића који су такође Морачани Богићевци) и од њега воде порекло Лакићевићи. Родослов Радовића датира још из претпрошлог века и врло је прецизан јер га је говорио човек рођен око 1820.г., па се искључује могућност да сте пореклом од кнеза Рада, јер би се сигурно о вама знало. Ако будеш имао још неки податак ти ми пошаљи можда ти могу помоћи у потпуном разјашњењу. Поздрав!"

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #348 послато: Август 08, 2024, 06:55:25 поподне »
Могуће, јер била су три брата, Иван, Петар и Јован, један од њих, Јован(мој потенцијални предак) се иселио у правцу Потарја, могуће је да се одатле са Кричима преселио у Жуње(ово је моја претпоставка). Више о овоме ми је писао Зоран Морачанин, па ћу објавити тај текст.
Зоран Морачанин Војводић: ,,Владимире да ти још мало помогнем. Станићи су Меденице, Вукићевићи су Вујисићи, па ако се са њима и Радовићима поклапаш највише могло би да значи да си пореклом од Богићевог сина Добрије. Рашковићи су Меденице и блиски Станићима. Ракочевићи су се тестирали, има их на пројекту, али са њима кажеш да имаш мања поклапања од Добријиних потомака. Као што видиш имаш поклапања са три братства Морачана Богићеваца: Радовић, Меденица и Вујисић. Тестирани су и Поповићи и Лакићевићи, а они су са Радовићима имали заједничког претка у XVII веку, што значи после вас. Што се тиче Радовића ја сам припадник тог братства, од огранка Војводића, па ти могу рећи о исељеним Радовићима. Кнез Радо, који је живео крајем XVI и почетком XVII ( није у питању кнез Раде који се у историјским докуметима помиње 1720.г. ) имао је два сина: Вучину и Вучицу, који су у време Велике сеобе Срба били старији људи (око 70 година). Вучицини синови, ако их је имао, могли су учествовати у тој сеоби и бити можда неки ваш предак. Вучина је имао три сина:Ивана, који је био кнез, Петра и Јована. У време ове браће десио се један сукоб где су они побили неке Турке (турски караван) у околини Колашина. Турци нису имали сазнање да сау то они учинили. Али, Петар и Јован су се тада иселили из Мораче. Није сигурно где су отишли, али предање каже да је Петар отишао у правцу Зете, а Јован у правцу Потарја. Могуће да предање није у потпуности тачно, па постоји могућност да је неко од ове двојице ваш предак. Њихово исељење пада око Велике себе Срба. Кнез Иван је имао два сина: Рада, који био кнез и од њега потичу данашњи Радовићи, а други син Јанко (кажу да га је довела Радова друга жена, која се преудала од Поповића који су такође Морачани Богићевци) и од њега воде порекло Лакићевићи. Родослов Радовића датира још из претпрошлог века и врло је прецизан јер га је говорио човек рођен око 1820.г., па се искључује могућност да сте пореклом од кнеза Рада, јер би се сигурно о вама знало. Ако будеш имао још неки податак ти ми пошаљи можда ти могу помоћи у потпуном разјашњењу. Поздрав!"

Кнез Раде је имао тројицу синова, звали су се Иван, Никић и Радивоје. Тако каже предање, а исто потврђује и натпис у манастиру Морачи из 1720. године. У поменутом запису се не помиње кнез Рада, већ само поменута тројица његових синова и његова жена, Деспа. Да се закључити да Раде није био жив тада, већ да је раније умро.
Радев син Иван је, по предању, водио Морачане у устанку војводе Радоње Петровића 1737. На основу имена поменуте тројице Радевих синова је формирана и интерна подјела међу Радовићима.
Споран је син Јован, ког нека (не и сва) предања помињу као четвртог Радевог сина, који се иселио за Србију након 1690.
« Последња измена: Август 08, 2024, 06:57:30 поподне Богићевац »

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #349 послато: Август 08, 2024, 07:01:07 поподне »

Предраг Т Шћепановић ради родослов Радовића и он не помиње овакву верзију. И ја сам Богићев потомак, и не помињу се два кнеза Рада.
По мом родослову, Добрија је имао Вучицу, а овај Ивана. Иван је отац кнеза Рада и отац (неки кажу и очух) попа Јанка.

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #350 послато: Август 08, 2024, 07:04:17 поподне »
Предраг Т Шћепановић ради родослов Радовића и он не помиње овакву верзију. И ја сам Богићев потомак, и не помињу се два кнеза Рада.
По мом родослову, Добрија је имао Вучицу, а овај Ивана. Иван је отац кнеза Рада и отац (неки кажу и очух) попа Јанка.
Плус се наводи да су Радовићи потомци Добријиног сина Вучице, не Вучине. По том Вучици је име носио и покојни брат митрополита Амфилохија

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #351 послато: Август 08, 2024, 07:07:36 поподне »
Плус се наводи да су Радовићи потомци Добријиног сина Вучице, не Вучине. По том Вучици је име носио и покојни брат митрополита Амфилохија
Исто наводи и Секула Добричанин.

• Почетник
  • **
« Одговор #352 послато: Август 08, 2024, 08:20:16 поподне »
Кнез Раде је имао тројицу синова, звали су се Иван, Никић и Радивоје. Тако каже предање, а исто потврђује и натпис у манастиру Морачи из 1720. године. У поменутом запису се не помиње кнез Рада, већ само поменута тројица његових синова и његова жена, Деспа. Да се закључити да Раде није био жив тада, већ да је раније умро.
Радев син Иван је, по предању, водио Морачане у устанку војводе Радоње Петровића 1737. На основу имена поменуте тројице Радевих синова је формирана и интерна подјела међу Радовићима.
Споран је син Јован, ког нека (не и сва) предања помињу као четвртог Радевог сина, који се иселио за Србију након 1690.
Хвала вам на исправци погрешних информација, мене интересују искључиво чињенице, истина. Стојим иза онога што ја лично тврдим. Главни циљ на форуму је генетика, и на основу резултата претпостављам да потичем од Добрије, а од ког братства тачно, наравно коначан одговор ће дати WGS резултати.

Ван мреже Дука

• Гост
  • *
  • Поруке: 20
« Одговор #353 послато: Август 08, 2024, 09:04:46 поподне »
Могуће, јер била су три брата, Иван, Петар и Јован, један од њих, Јован(мој потенцијални предак) се иселио у правцу Потарја, могуће је да се одатле са Кричима преселио у Жуње(ово је моја претпоставка).
...
Кнез Радо, који је живео крајем XVI и почетком XVII ( није у питању кнез Раде који се у историјским докуметима помиње 1720.г. ) имао је два сина: Вучину и Вучицу, који су у време Велике сеобе Срба били старији људи (око 70 година). Вучицини синови, ако их је имао, могли су учествовати у тој сеоби и бити можда неки ваш предак. Вучина је имао три сина:Ивана, који је био кнез, Петра и Јована. У време ове браће десио се један сукоб где су они побили неке Турке (турски караван) у околини Колашина. Турци нису имали сазнање да сау то они учинили. Али, Петар и Јован су се тада иселили из Мораче. Није сигурно где су отишли, али предање каже да је Петар отишао у правцу Зете, а Јован у правцу Потарја. Могуће да предање није у потпуности тачно, па постоји могућност да је неко од ове двојице ваш предак."

Može se pretpostaviti da je ovdje došlo do sažimanja više predanja, te je nastala konfuzija. Naime, pomenuti Jovan (Joko) i Petar nijesu bili sinovi kneza Rada, već njegovog unuka Rada Radivojeva. Pretostavlja se da je on bio prvi muški potomak iz loze rođen poslije smrti kneza Rada, pa je ponio đedovo ime. U rodoslovima se označava kao Rade II. Jovan-Joko i Petar su se po predanju naselili u Vaškovu na Tari, ali je ubrzo došlo do "razure Vaškova" i raseljavanja stanovništva. Sudbina Petrovih potomaka nije poznata. Jedna grana Radovića, koja se poslije Berlinskog kongresa naselila u Lepencu kod Mojkovca, na novouspostavljenu crnogorsko-tursku granicu, a pred početak Balkanskih ratova i u Baricama (Čolanice), po rodoslovu vodi porijeklo od Jovana Radova.
Linija bi trebala da ide ovako: knez Rade – Radivoje – Rade II – Jovan (Joko) – Milovan – Radosav. Naseljenici u Lepencu su bili potomci Radosavljevi. Zna se sigurno da je vojvoda Šole (Radule) Radović tada dobio na dar čuvenu "Kulu Mekića" (danas u Stevanovcu više Mojkovca), te da su se Moračani i Rovčani sistematski naseljavali po pravcu Kolašin – Mojkovac – Bijelo Polje, pa je moguće i da je vezivanje lepenačkih Radovića sa onima iz Vaškova plod imaginacije.

• Почетник
  • **
« Одговор #354 послато: Август 08, 2024, 09:34:48 поподне »
Može se pretpostaviti da je ovdje došlo do sažimanja više predanja, te je nastala konfuzija. Naime, pomenuti Jovan (Joko) i Petar nijesu bili sinovi kneza Rada, već njegovog unuka Rada Radivojeva. Pretostavlja se da je on bio prvi muški potomak iz loze rođen poslije smrti kneza Rada, pa je ponio đedovo ime. U rodoslovima se označava kao Rade II. Jovan-Joko i Petar su se po predanju naselili u Vaškovu na Tari, ali je ubrzo došlo do "razure Vaškova" i raseljavanja stanovništva. Sudbina Petrovih potomaka nije poznata. Jedna grana Radovića, koja se poslije Berlinskog kongresa naselila u Lepencu kod Mojkovca, na novouspostavljenu crnogorsko-tursku granicu, a pred početak Balkanskih ratova i u Baricama (Čolanice), po rodoslovu vodi porijeklo od Jovana Radova.
Linija bi trebala da ide ovako: knez Rade – Radivoje – Rade II – Jovan (Joko) – Milovan – Radosav. Naseljenici u Lepencu su bili potomci Radosavljevi. Zna se sigurno da je vojvoda Šole (Radule) Radović tada dobio na dar čuvenu "Kulu Mekića" (danas u Stevanovcu više Mojkovca), te da su se Moračani i Rovčani sistematski naseljavali po pravcu Kolašin – Mojkovac – Bijelo Polje, pa je moguće i da je vezivanje lepenačkih Radovića sa onima iz Vaškova plod imaginacije.
Значи ипак су постојали Петар и Јован који су се по предању населили у Потарју, што би могло бити кључно за откривање мог даљег порекла. Жуњани немају породично предање о даљем пореклу, чак ни са фамилијама у Жуњу. Међутим, неки рођаци су отишли у Жуње и тамошњи Кричи су им наводно рекли да потичемо од њих. Кричаци славе Ђурђевдан а и генетика је оборила ово предање они су Ј-M205 хаплогрупа. Међутим та прича може бити корисна под условом да су Кричаци дошли директно из Потарја, па да је мој предак дошао са њима у Жуње, али то је само претпоставка. Може бити да сам повезан по женској линији са Кричацима, али по мушкој сигурно не.

Ван мреже Богићевац

• Почетник
  • **
« Одговор #355 послато: Август 26, 2024, 12:52:36 пре подне »
Тестирао се један Лакићевић. Са Радовићима се разликује у 2 маркера, са Поповићима у 3.
На DYS 458 маркеру има вредност 17, а карактеристична је вредност 16 на DYS 576 маркеру.
Хммм
« Последња измена: Август 26, 2024, 12:56:32 пре подне Богићевац »

• Почетник
  • **
« Одговор #356 послато: Август 26, 2024, 10:53:29 пре подне »
Тестирао се један Лакићевић. Са Радовићима се разликује у 2 маркера, са Поповићима у 3.
На DYS 458 маркеру има вредност 17, а карактеристична је вредност 16 на DYS 576 маркеру.
Хммм
Лакићевић, DYS458 (16), DYS576 (18). Поповић, DYS458 (16), DYS576 (20).

• Почетник
  • **
« Одговор #357 послато: Август 26, 2024, 11:20:25 пре подне »
Хммм
Лакићевић и Радовић се разликују на два маркера (DYS458, DYS576). Лакићевић и Поповић на једном маркеру DYS576 (Лакићевић је мутирао са 19 на 18, а Поповић са 19 на 20. Лакићевић има 3 разлике са мном, DYS458, Y-GATA-H4, DYS576, а Радовић 1 разлику са мном, имам мутацију на Y-GATA-H4 (са 11 на 12), карактеристичну за све Жуњане или за мој огранак, у зависности који предак је мутирао на овом маркеру.

Ван мреже Batara1

• Почетник
  • **
  • Поруке: 31
« Одговор #358 послато: Август 26, 2024, 12:46:36 поподне »
Лакићевић, DYS458 (16), DYS576 (18). Поповић, DYS458 (16), DYS576 (20).
Лакићевић се сад тестирао.

Ван мреже Batara1

• Почетник
  • **
  • Поруке: 31
« Одговор #359 послато: Август 26, 2024, 12:53:18 поподне »
Лакићевић и Радовић се разликују на два маркера (DYS458, DYS576). Лакићевић и Поповић на једном маркеру DYS576 (Лакићевић је мутирао са 19 на 18, а Поповић са 19 на 20. Лакићевић има 3 разлике са мном, DYS458, Y-GATA-H4, DYS576, а Радовић 1 разлику са мном, имам мутацију на Y-GATA-H4 (са 11 на 12), карактеристичну за све Жуњане или за мој огранак, у зависности који предак је мутирао на овом маркеру.
Причам о новом тестираном Лакићевићу.
На DYS576 маркеру има вриједност 16, са којом се разликује од осталих Богићеваца, као и од другог тестираног Лакићевића.
На DYS 458 маркеру има вриједност 17, а карактеристична је и вриједност 15 на DYS 456 маркеру, која га такође разликује од осталих Богићеваца.
Дакле, са Радовићима се разликује у 2 маркера (у маркерима DYS 576 и DYS 456), а са Поповићима у 3  маркера (у маркерима DYS 576, DYS 458 и DYS 456)