Аутор Тема: Новинарски текстови о генетици  (Прочитано 638302 пута)

Ван мреже drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 6534
Одг: Новинарски текстови о генетици
« Одговор #1620 послато: данас у 01:27:49 поподне »
За љубитеље ове теме: Иначе ово је белруски портал, па су морали, осим Путина,  да помену и рођендан Лукашенка. Такви су обичаји тамо.

https://news.zerkalo.io/world/127953.html

Радован лупа,  као и увек (и свуда).
Сам Путин је једном рекао да има записе из Тверске области о прецима, и да су му у последњих триста година у породици све руска имена: "...То Иван, то Марија", тако је сам рекао.

Превод текста:
У Русији су објављени подаци новог истраживања о прецима председника. Новинари су пронашли неслагања са оним што је раније говорио сам Путин. Руска државна агенција ТАСС објавила је податке новог истраживања о прецима председника Руске Федерације Владимира Путина. Према том истраживању, Путинов деда Спиридон Иванович био је сељачког порекла и крштен је у околини Твера. Сам Путин је 2000. године говорио да је тај деда рођен у Санкт Петербургу, на шта је скренула пажњу „Агентство“.
Како пише „Агентство“, у Русији је већ постала традиција да се пред Петербуршки економски форум — ПМЕФ — објављују истраживања о Путиновим прецима. Овога пута истраживање је спровео топ-менаџер компаније „Техснабэкспорт“, која је део „Росатома“, а кога је Путин 2020. године одликовао орденом „За заслуге пред Отаџбином“ II степена.

Према запису из матичне књиге за 1879. годину, који је објавио ТАСС, Путинов деда Спиридон Иванович крштен је у храму Вазнесења Господњег у селу Дудино. Сам председник Руске Федерације је у књизи „Од првог лица“ 2000. године говорио да је „деда рођен у Петербургу“.

Пошто су се у Руској империји деца обично крштавала у року од неколико дана након рођења, објава ТАСС-а изгледа као оповргавање председникових речи, наводи „Агентство“.

Поред тога, према верзији из 2000. године, Путинов деда није био сељак, већ кувар. „Породица је била најобичнија: па шта, кувар као кувар. Али, изгледа да је добро кувао, јер су га после Првог светског рата позвали да ради у подмосковском месту Горки, где су живели Лењин и цела породица Уљанових. Када је Лењин умро, деду су пребацили на једну од Стаљинових дача, и он је тамо дуго радио“, тврдио је Путин.

Подсетимо, раније је до забуне долазило и у вези са датумом рођења Александра Лукашенка. У званичној биографији тог политичара било је записано да је рођен 30. августа. Међутим, пре неколико година Лукашенко је неочекивано изјавио да је рођен истог дана као и његов млађи син, 31. августа.

После тога појавило се објашњење да се политичарева мајка боље присетила околности његовог рођења. Након тога се у његовој званичној биографији датум мењао још неколико пута. Последњи пут датум је „преписан“ 2021. године, па сада тамо поново стоји 30. август.

Занимљиво је да је, упркос свим тим пертурбацијама, главни Лукашенков партнер, председник Русије Владимир Путин, свих година колеги рођендан честитао искључиво 30. августа.

Прочитати у целости: https://news.zerkalo.io/world/127953.html?c

Негдје смо прилично давно на форуму писали о Путиновом поријеклу. Ако се добро сјећам, неки мој тадашњи закључак је био да би преци Путина могли бити етнички Карели (њихова тверска група).

Што се Лукашенка тиче, ништа у вези његовог поријекла није извјесно, јер се не зна ко му је био отац. За разлику од њега за његовог најмлађег сина не знају ко му је мајка.

Ван мреже drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 6534
Одг: Новинарски текстови о генетици
« Одговор #1621 послато: данас у 01:44:20 поподне »
Ево те теме о поријеклу Путина коју смо већ имали
https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=1947.0