Не могу да му пошаљем поруку јер је штиклирао ту опцију.
Мени је одговорио.

Тестирани је Србин, презива се
Станковић из села Божевац, које се налази у централном делу Браничевског огруга, у општини Мало Црниће. Крсна слава Никољдан.
По легенди село Божевац су у 15. веку основали досељеници са Косова, а сам назив дат је наводно по познатом "косовском божуру". Станковић не верује да су његови преци били у тој групи првих досељеника, већ да су дошли нешто касније, можда такође са Косова. Живи у Аустралији и планира када се врати да детаљније истражи порекло, нада се да црква има неке записе са корисним информацијама. Не искључује локално порекло, тим пре јер су информације о косовском пореклу углавном биле, како он каже, "вербалне".
Објаснио сам му његову позицију на стаблу, словенско порекло и разноврсност Y179535, где се поред њега тренутно налази и Албанац на Y179535* нивоу, као и приличан број тестираних Бугара, Молдаваца и Гагауза, у нижим подгранама такође насталих током раног средњег века BY191770, BY189804, FT308568 и Y52621 (већина њих није видљива на стаблу због извршених тестирања у FTDNA и непребачених података у YFull или неплаћених обавеза):
https://www.yfull.com/tree/I-Y179535/ што савршено указује на смер миграција наших заједничких предака, најпре на Доњи Дунав и источне и централне просторе Балкана, а затим и на западне динарске просторе, нарочито током средњег века. Наравно, упознао сам га укратко и са генеалогијама бочних грана као и са старорашким племеном Никшићи, након чега је Станковић изразио фасцинираност окрићима и брзом експанзијом Y179535 лозе.
Поручиће Т2Т надоградњу али уверен сам да ће остати на истој позицији, док се не тестира већи број људи у Браничеву и суседним областима.