Jel dalja grana moje grane (J2 > J-Z1043), može da bude J2 > J-Y155375 ili ne?
To pitam jer sam radio neko istraživanje, i postoje testirani Boškovići sa gore navedenom haplogrupom koji slave istu slavu kao i ja (Vilimonović). Oni su testirani u Čačku, ali moguće da su poreklom iz Kruševice, to se treba istražiti ako ova hipoteza bude tačna, ili se treba testirati Bošković iz Kruševice.
Uglavnom, Vilimonovići i Andrići su jedna porodica sa Rudna, od dva brata, slave istu slavu i žive u istom selu, tako beleži i Dragoljub Korićanac. O Filimonu od kojih su Vilimonovići nema puno informacija, ali o Andru od kog su Andrići ima. Andrija se prezivao sigurno Bošković, pre nego što su njegovi potomci promenili prezime. Kada govorimo o Vilimonovićima i Andrićima, podrazumevamo da te dve porodice žive u selu Rudno na Goliji. U selu Kruševica na Goliji, na oko 10km od Rudna, postoje Boškovići, koji takođe slave Svetog Stefana, i neki pričaju da smo rod, a neki ne.. Radomir Ilić u svojoj knjizi početkom 20. veka beleži da su Boškovići naseljeni u Kruševici, nakon što su prvo bili na Rudnu, a na Rudno su migrirali iz Korita u Staroj Srbiji. Milisav Lutovac govori takođe o Boškovićima, i popisuje ih kao porodicu koja je migrirala iz Korita u Kruševicu. Zanimaju me vaša mišljenja, i da li postoje ti testirani Boškovići, iako da, da li su ikako povezani sa nama?
Izvori:
Radomir Ilić "Ibar", strana 627
Milisav Lutovac "Bihor i Korita", strana 153-154