Муслимани Шунтићи из Берана по свој прилици потичу од њих, а за Цигане су очито проглашени због тога што се на ковачки занат презриво гледало.
Интересантно. Дончићи из Бича у Метохији су пореклом Петровићи из Врбица, Кучи (Јовањдан). Кажу да су их из Врбице протерали нови досељеници, али не зна се тачно на који (Муслимани, Дрекаловићи, други?). Моји Јокановичи-Добришани живе у Горњу Врбицу стотинама година, а колико знам у Врбици су само живхели Дрекаловићи (Поповићи, Ивановићи, Јокановићи). То значи да ови Петровићи (Дончићи) су одавно побегли.
1. Најближе село Врбици је Косор
2. Тестирани Дончићи из Бича су Хаплогруп R1a-Z93. Подогранак R1а-Z93 је веома ретко међу Србима. Видин да су ови могући староседеоаци "Шунтићи" R1b".
3. У попису пише да Бича је претежно насељен српским становништвом. Српских куча и селу има 55; а поред њих овде живи и четири куће "Цигана". Тридесет и један испитивана кућа у селу су деаћо једног братства (Дончић-Петровић).
4. У попису пише да Бича има четири гробља: два Србска, један латинска, и један Циганскa (ван села). Такође пише да је латински гробље најстарији и никада није био у употреби од када су преци Дончића населили ово подручје.
4. У близини Берана постоји село Горња Врбица насељено муслиманима. Увек ме је збуњивало зашто се муслиманско село зове Врбица. Али с обзиром да ови Шунтићи живе близу Врбице код Беранама, и да постоји могучност да си ту досећили из Косор где се такође налази једно село звано Врбича, да ли постоји могучност да је Горња Врбица код Беране добила име по Горњој Врбици у Кучима.
5. Рандончићи су тестирани и потврђено је да су Кучи. Мислим да су они исто из Врбиче код Беранама. Занимљиво је и да се презивају Ра-Дончић ...ДОНЧИЋ