Ubacio raw dna file u kalkulator i dobio podatke o osnovnoj haplogrupi.
Autosomalno najblizi matchevi su mi sandzacki muslimani, ali imam u 3rd, 4th cousin dosta i Albanaca. Test sam radio preko AncestryDna. Americka je stranica, imam osjecaj da su oni i najbrojniji clanovi jer imaju jaku dijasporu i najvise se nekako interesuju za genetiku, pridaju joj najvise paznje pri formiranju nacije, imaju te mitove o ekskluzivnom pravu na Ilirik itd.
Ne znam za ekvivalent Prekic=Prekaj, nisam od njih vec sam ih naveo kao primjer nakon istrazivanja, buduci da je ovo forum srpskog porekla, a oni su Srbi. Obradovalo me da nisam jedini nealbanac ovog plemena.

Autosomalni rezultati su: The Balkans (74%) - Kosovo & Montenegro (odmah da se ogradim za ovu regiju - tako su je updateovali, ne izražava moj stav), Greece & Albania 20%, Central & Eastern Europe 6%. Primijetio sam da kod mojih albanskih matcheva dominiraju Greece/Albania nebitno da li su sa područja Kosova, tako da vjerujem (i nadam se

) da je ova prva spomenuta kategorija najviše reprezent paleobalkanske CG genetike.