Буквално нисам споменуо знаност или незнаност имена Растислав Србима. То си ти нешто исконструисао у глави, ја сам врло јасно рекао шта сам рекао. Или покушаваш да скренеш расправу у том правцу, или не разумеш једноставне реченице које сам написао, а ни једно ни друго није добро.
Растка може бити без Растислава, јер Растко је име само по себи. Као и Душко. Као и Вељко. Итд итд. Твоје аналогије немају смисла и не могу да надвладају ни у расправи у једној основној школи, јер ти себи дајеш за право да одређујеш како је СВАКА мајка звала своје дете од кад је света и века. Сиђи с облака мало на земљу, јер тамо горе ти очигледно место није.
Не можеш се укључити у расправу мене и Ивице, а не узимати у обзир
стрж наше расправе.
Главна мисао је била, предпоставка да презиме Растислалићи неминовно мора потицати од русскога кнеза Ростислава. Као валидацију те тврдње био је наведен аргумент, како је Србима током Средњевјековља име Растислав било непознато.
Ја сам се противио тому аргументу тврдећи да име Растка Немањића априори свједочи о присутству имена с коријеном "раст" било Растимир, Растивој, а онда зашто не и Растислав. Ти си се умијешао са својим "Растко је име за себе" и тим постулираш, да име Растко нема везе с именом Растислав.
Знаш, драги Бакс, док сам био дијете, бијаху у нас у селу старији људи ђед Дујо, отчева тетка Ђуја и ја сам тек у својим тридесетима схватио, да се они заправо зову Душан и Ђурђија, што су ми потврдили други старији људи. Тако и ти
не доживљаваш те називе за једно, јер је то
ствар старих покољења. Тако прегршт данашњих покољења нема
ассицијативну везу између Саше и Александра, те су то формално и официјално своја имена, док у Русији то није тако и тамо је забрањено у документима писати Саша, Сашка, Сашуља, Сашик, Шура, Шурик итд. те сви Руси знају да су то све варијенте одмијела имена Александар. То што твојој модерној глави такав
концепт није познат, не имплицира, да није био
познат нашим предцима. И како Ив
ко, Ми
ка, Ђу
ка ( а од њих и презимена Ивковић, Микић, Ђукић) нијесу могли настати без имена Иван, Михаил, Ђурађ тако и Раст
ко, Трп
ко нијесу могли постати без имена Растислав, Трпимир.
Не буди толико тврдоглав - јасно је као дан.
И ја не поричем могућност, да су србски Растисалићи од русскога Растислава, већ само тврдим, да предложена аргументација није валидна.