Лепи кадрови. Ниси сликао Прохор Пињски?
Он је некако баш на добром положају, у подножју планине.
Јесам свакако, заиста лијеп предио. Ево неких фотографија.

Није било провокација од стране Албанаца у Охриду (заставе и слично)?
Не, није било никаквих провокација. У повратку смо се враћали преко Тетова, па смо баш прошли кроз тај албански дио, али је све било у реду. Још је са нама ишао православни монах. У повратку смо свратили и у манастир св. Богородице Пречисте у брдима изнад Кичева. Кичево је већ мијешана македонско-албанско-турска зона. Питали смо монахињу да ли има неких проблема са Албанцима, али нам је рекла да нема.
Иначе, у самом Охриду најбројнији туристи су Турци. То су нам потврдили и локалци, а и мене су бар три групе турских туриста заустављале да их сликам. У Охриду имају за туристе добар назив: фотка-мотка

Момак који нас је возио чамцем по Црном Дриму, је из Мале Преспе. Тек сам послије видио да то мјесто није у Македонији већ у Албанији и да се ради о македонској мањини у Албанији. Иначе он веома добро говори српски, иако је млађе генерације, и рекао нам је да је то због српске музике. То нам је потврдило још неколико млађих Македонаца који су са нама причали на солидном српском. На крају сам схватио да је српска музика јачи промотер српског утицаја од свих амабасада и дипломата.
Једино је монахиња у кичевском манастиру причала са нама на македонском,а ми са њом на српском и све смо се разумјели без проблема.