Мислим да ће бити промена како се број тестираних буде увећавао. Велики проценат Ј2а може бити последица четири фактора, од којих сваки тек треба доказати. Први фактор може бити долазак мале популације у којој је случајно било више Ј2а, па се она разгранала. Тај први фактор бих одмах одбацио јер у мојој хаплогрупи нас тројица имамо по 5 и више разлика на 23 маркера. Други сценарио је да је у једном тренутку дошла и популација Влаха са југа Балкана, где знамо да међу романофонима (Цинцари, Куцовласи итд.) није занемарљив број Ј2а. Ја на пример имам у поклапањима на фтдна два Цинцарина који су исељеници у Америку, обојица су Ј-Л70. Трећа опција је да се ситуација у Влашкој променила након доласка једног дела њих на ове просторе. Као четврту могућност можемо размотрити тезу да је значајан број романофоног становништва остао у гудурама, да се нису много селили, већ су представљали мост између Влашке, Бугарске и Србије у средњем веку и касније. Потврду за то на неки начин имамо у језику. Видимо да код Срба на истоку, на такође малом узорку, имамо готово идентично стање као код српског просека. Ја бих сачекао са коначним судом тек када буде бар 100 тестираних Влаха. Ако неко чита ове редове, и премишља се и снебива, нека се не двоуми много већ нека искористи све бенефите повољне цене тестирања у Србији.