По једној варијанти, родоначелник Мрња имао је три сина, Вукашина, Угљешу и Гојка (овај трећи „магловит“). Угљеша није имао наследника (имао је сина који је умро као мало дете) Вукашин је имао четири сина (Марка, Андријаша, Иваниша и Дмитра). За Гојка се не зна. Марко није имао деце, а преостала три сина Вукашинова вероватно јесу. Отуд, није немогуће да постоје неки родови који вуку порекло од Мрњавчевића. Питање је који би ти родови били. Премда, колико је мени познато, Маркова браћа су се одселила у Угарску, где су добили одређене поседе од угарског краља Жигмунда, тако да је тешко повезати њихово потомство за Црну Гору. Једини који би могао бити предак неког црногорског или херцеговачког братства, могао би бити Гојко Мрњин, али за њега нема извесних података да је уопште и постојао. Али, утолико је лакше искористити га као тобожњег претка.
Чињеница да је Мрња из Ливна, не мора много да значи. Ако је био племић, могао је бити и странац. Повезују га са извесним Merganusom, који се помиње у једној повељи из 1280. године у Требињу, као казнац краљице Јелене Анжујске. Тако да за потенцијалне потомке Мрњавчевића ни једна ХГ није искључена. Ако мене питате, ја бих најпре типовао на I1 P109.