Да ли може неко да ми објасни то поистовећивање палеобалкана са Албанцима? Ја сам дибидус и стварно ми то све звучи страшно. Ако су нека брдска племена на Балкану временом, под овим оним утицајима, уобличена у неку албанску нацију, да ли је то довољно да се све балканско, предсловенско, може назвати албанским? Колико знам, сви ми имамо солидан проценат неке генетике која је староседелачка. Ако се не варам, можда и више од 20%!? Код Албанаца је можда већи проценат, али и они имају солидан проценат словенске генетике. То је бројчано мали народ. До пре сто година нису имали ни један град већи од 10.000, а сад одједном посташе некакви једини легални носиоци палеобалканске генетике? И без обзира што ће сад неко да ми каже како су "бројке неумољиве" и како треба да се држим науке, мени логика каже да је ово пуцање себи у ногу. Нисам од оних који тврде да су Албанци дошли са Кавказа, нити да су настали 1912. али ова теза у потпуности не пије воду. Мислим да се превише даје на значају тако, историјски и бројчано, малом народу.