Тешко да су сви презимена Вајдић истог порекла али морам да признам да се нешто чудно овде дешава. На стаблу имате Бугаре, Србе и Хрвате са тмрца око 950 година. Вајдићи се помињу око Дубровника, помињу се старац Дмитар и Радован Вајдић које шаље Сандаљ Хранић Косача. Данас има поприлично католика Вајдића, да ли су то исти Вајдићи не знам. Бугари су опет на западу као и код на пример Е-Cor1, tmrca је опет ту негде бар за сада. Вајдића дефинитивно има у Херцег Новом, да ли су у вези са овима око Младеновца питање је. Исто тако не знам да ли су Хрвати Вајдићи у вези са Вајдићима из Новог. Мислим да би најпаметније било да за почетак урадите велики тест. Волео бих да знам одговор на питање у каквој су вези Влаховићи са Шепама и Вајдићима и слично, можда би се тмрца повећао ако би се већи број вас тестирао. Што се порекла из Херцеговине тиче, после средњег века се то презиме тамо више не помиње. Чудне ствари, много неких необјашњивих али занимљивих момената. Треба се само припазити произвољних конструкција и погрешних предања, велики број различитих слава у ZS9949 баш и не асоцира на неки компактан род. Свакако занимљива група и доста се писало о свима њима али мислим да је све то трла баба лан док се не повећа број дубоких тестова. А на Влађа Бијелића и Косачу заборавите. О томе може да се говори тек када се тестирају Влађеви остаци, и ако.