Појавио се нови BIGY700 резултат који цијепа ниво I-FT69983. Димић, Аранђеловдан, Лазарево/Обилић, колонисти из Јабланице 1920-тих. Са Акмаџићем и Вулетићем , Димић дијели три новела, а нова грана која обухвата сву тројицу именована је SNP-ом I-FT70280. Ово је прилично занимљива средњовјековна веза (старости око 800 година) између католичких родова у западној Херцеговини и јужној Далмацији са српским родом из Јабланице.
I2-FT16449>Y151633>Y144305* Американац могуће јужнословенских коријена
I2-FT16449>Y151633>Y144305>FT70280* Димић, Аранђеловдан, Лазарево/Обилић
I2-FT16449>Y151633>Y144305>FT70280>FT69983 Акмаџић, католик, западна Херцеговина и Вулетић, католик, Козица/Вргорац
Поздрав свима,
Пре неки дан сам добио резултате днк теста Bigy700. Према причама и резултату (које сам одрадио раније)који се поклапају са Јанковићем поклапа се прича од три брата Јанку,Дими и Павлу.Надам се да ће ми Bigy700 тест помоћи у даљем истраживању што се тиче даљег порекла и неких недоумица да ли смо од РАДОВИЋА из Мораче или РАДЕВИЋА .
Нисам неки познавалац ,днк читања резултата ,тако да свака помоћ и савет у ком смеру даље да истражујем би ми добро дошла како бих могао да истражим порекло.
Унапред хвала свима на одговорима.
Ово су неки од постова што сам нашао на овом форуму а тичу се мог порекла.
Јанковић, Аранђеловдан, Медвеђа/СРБ
Припада хаплогрупи I2-PH908. Иако нема неки неуобичајен хаплотип нема пуних поклапања на Пројекту, а нити карактеристичних вриједности. Такође, није оставио детаљније податке о поријеклу, а и ја нисам нешто пронашао
Може ли се како сазнати нешто више о тестираном? Да ли Број1 има неки податак? Јанковића има више различитих породица у области Горње Јабланице, а Медвеђа је центар те области у коју су се неретко сливали појединци из околних села, а чак и они који су се одселили широм Србије и даље када наводе место порекла кажу да је то Медвеђа иако су из Маћедонаца, Пустог Шилова, Рујковца итд., ваљда због тога што мисле да ће тако лакше објаснити некоме ко не познаје тај крај одакле је пореклом. Ја лично познаје три различите породице са тим презименом, од којих је само једна баш из Медвеђе али мислим да се не ради о овој породици за коју знам да је пореклом од Радовића из Мораче, дакле требало би да су ''Богићевци''. Овај тестирани је очигледно из неке друге породице са истим презименом.
Ево пар речи о тим Јанковићима ,на подручје Медвеђе тачније Ђоравица то је око килметар од центра Медвеђе,су дошли из Пећи а у Пећ из Црне Горе и презивали су се Радевић,дошла су три брата Јанко,Дима и Павле Радевић ,данас у Медвеђи (Ђоравици) постоје та три презимена Јанковић,Димовић и Павловић.
Димовић или Димић?
Dimić ne Dimović. Moja baba je od tih Pavlovića i oni govore da su od Radovića iz Morače(čak navode da su potomci vojvode Mine Radovića, ali to ne mogu da potvrdim),nije mi poznato za Radević. Tačno je da su bila tri brata Pavle, Janko i Dima i majka im se zvala Stanuša, pa se tako i zaseok gde žive Pavlovići zove
Извињавам се моја грешка Димићи су у питању. Да додам још има и четврто презиме а то је Николић они су настали од Јанковића јер је једн из Јанковића хтео дедово(Никола)презиме.
Као могуће Радевиће из ЦГ који се уклапају у хаплогрупу тестираног издвојио бих пиперске, од Лутоваца.
Мада, не бих искључио ни Радевиће из Велике. Величани су се, као и друго становништво Горњег Полимља, у великом броју исељавали баш у правцу Пећи.
По причи моје бабе био је неки трговац Радевић у Црној Гори па је због те неке крвне освете отишао за Пећ а иу Пећи је отишао због сукоба са шиптарима и населио се у Медвеђу ,знала је и тачно одакле из Црне Горе али нажалост то нисам запамтио али ћу покушати .