У том случају, A11460 би био један од јасних показатеља везе централног и западног Балкана, тј. сеобе у том правцу (центар->запад) у периоду касног средњег века. Чини ми се да је род Мириловића још један од тих "индикатора", не знам да ли има још неки генетски профилисан род који би се могао довести у везу са том сеобом. Можда Љешњани-Војинићи?
Оно што разликује донекле овај A11460 род од Мириловића и Војинића јесте његово одсуство у класичној динарској зони, у Херцеговини и Црној Гори. Остају још шансе да се пронађе, али чисто сумњам. Али свакако да и Војинићи и Мириловићи припадају том централнобалканском словенском кругу (Мириловићи не само по генетици, већ и по предању),а Војинићи у контексту Зете коју такође додирује централнобалкански словенски круг.
Веза са Крајином је прилично интересантна, јер говори о могућности да су неки централнобалкански српски родови мигрирали директно са подручја Македоније и Косова, без херцеговачке фазе. Чини ми се да сам прочитао негдје да Бурсаћи имају у предању Македонију, али могуће да сам и нешто помијешао.
Међутим, уколико би етимологија Бурсаћи- Бурсјаци- Брсјаци била исправна, не би било ништа необично да племенско име оживи у Крајини у облику презимена. Треба споменути само: Криче, Мацуре, Матаруге...