Секнићи су пореклом из Куча. Изгледа да су некако повезани са Лукачевићима из истог племена. Према Ј. Ердељановићу, Секнићи су се масовно иселили у Подгорицу.Што се Лукачевића тиче, њих је било у селу Убалац (Кучи). Ови Лукачевићи су потурчењаци и не треба их мешати са онима из Зете који воде порекло од Мојановића.Иселили су се у Подгорицу и то онда када су и остали муслимани протерани из Куча (око 1688. год.). И дан данас у Подгорици живе Секнићи и Лукачевићи.Занимљиво да Лукачевићи спадају у старо становништво Куча. Дакле, нису ни Дрекаловићи, а ни Мрњавчићи.Једна већа скупина Куча иселила се и у Беране, где данас имамо Бјелића R1a. Изгледа да је ово "старо" словенско становништво било R1a, па су их касније Дрекаловићи и Мрњавчићи E1b потисли из тих крајева.
Проговац, село Милошевац, Велика Плана, слава Ђурђиц. Даље порѣкло са Косова, по их прѣдању из мѣста Пругоч. Први србски И2ц.На 12 ознака се добия:Вѣров = 99.34% уклапање = 91.60 И2цВѣров = 0.47% уклапање = 60.19 И2а1 Ислес & АлпинесВѣров = 0.11% уклапање = 45.07 И2а1а СардинийскаВѣров = 0.06% уклапање = 50.60 Г2а2а - Л91Вѣров = 0.02% уклапање = 38.24 Г2а2б2а1а - У1Вѣров = 0.00% уклапање = 28.84 Г2а2б2а1б - Л497Вѣров = 0.00% уклапање = 37.96 Е1б1б....а на 37:Вѣров = 100.00% уклапање = 75.56 И2цВѣров = 0.00% уклапање = 37.01 И2а2а-М223Вѣров = 0.00% уклапање = 30.91 И2а1а СардинийскаВѣров = 0.00% уклапање = 36.15 Й2аВѣров = 0.00% уклапање = 30.71 И2а1 Ислес & АлпинесВѣров = 0.00% уклапање = 32.47 Е1б1б...Његов налаз йе врло загонетан, не сврстава се ясно и недвосмислено ни у йедну подскупину.
Има ли му гдје хаплотипа да се види?
Подаци су послати Синиши, па се ускоро може очекивати их поява на србском ДНК подухвату. Ако занимайу кога.
Заиста чудни резултати, али мислим да нема сумње да припада хаплогрупи I2c L596 L597.Ова хаплогрупа улази у категорију старосједилачких хаплогрупа, свакако није дошла са Словенима. Налазимо је од Ирана, Јерменије, Грузије,Турске, Балкана, до западног Медитерана, па и британских острва. Подсјећа по распореду донекле на Ј2б М205. А и малобројна је као ова.
Млађо Здраво,Пошто сам добио резултате на 67 маркера молио бих те за коментар. Интересује ме да ли можемо да нађемо неку везу са Симићима или Шаренцима.Такође бих замолио Небојшу ако има шта из `своје` архиве за Стевановиће из Угљевика са славом Лазаревдан ( досли из Груда-Билећа око 1805.)Небојша хвала на помоћи у проналаженју корена Лазаревића ( Е1б1б1) из Гуцата.ПоззДраган
Постоји велика шанса да сте и генетски повезани са Шаренцима, јер имате сличан ( не баш исти, али ни превише далек) haplotip са њима. Проблем је што су Шаренци тестирали само 12 маркера, па ваших 67 и не помаже много. Кад би и Шаренци тестирали 67 мислим да би се могло доћи до коначног одговора.Шаренци јесу масовно насељавали Мајевицу и Зворничку Спречу, и слава се поклапа, а и хаплогрупа. Чини ми се да је шанса о истом поријеклу велика.
Милићевић, Херцеговина, I2a Din SДиздаревић, Тешањ/БИХ, муслиман, E-V13Мартиновић, Бања Лука, католик, I2a Din S ili NМартиновић, Хрватска, католик, I2a Din NФранцишковић, Хрватска, католик, J2aЗахваљујем Clavdivsu на посланим подацима.
Одакле су ови Милићевићи? Из Билеће?