Нисам од оних који чекају друге да ураде нешто уместо мене и знам да се свако кандидовање посебно плаћа па бих волео да ме неко од вас обавести о начину кандидовања нових новела уз неки приложени линк, када дође повољнији тренутак за тако нешто. Можда не би било лоше да сачекамо резултат Кургаша, вероватно ће тада на основу тога нова покривеност утицати и на њихову одлуку о (не)прихватању нових новела?
Што се тиче кандидовања СНП-ова карактеристичних за Никшиће, мислим да треба сачекати резултат Кургаша, јер ће добрим дијелом разјаснити ситуацију. Преко ових новела из нове покривености ( биће на крају два), покушавам да утврдим разлику између Никшића и мене,а на њих се касније могу тестирати и они који су Y52621 и DYS490=12, попут Миливојевића из Јарменоваца.
Остаће дакле неких десетак "никшићких" СНП-ова. У тих десетак су убројани и Бојановићеви лични СНП-ови. Кључно ће бити изоловати оне СНП-ове који су заједнички за сво никшићко племе, затим покушати изоловати СНП-ове карактеристичне за Жупљане, Требјешане и Ровчане. Ова подјела се крије у тих десетак СНП-ова који посједује Бојановић. Резултат Кургаша ће бити први корак у разјашњавању.
Настојаћу да ускоро укратко објасним процес кандидавања СНП-ова код Yseqa.