Mislim da je neko napisao da su i Duletići I2a. Što se tiče testiranja Budvana, možda mogu da pomognem, znam puno ljudi iz ovih većih bratstava, ali problem je što nemam ni sa kim naročito prisan odnos, a da stvar bude gora, mislim da ništa ne znaju još o haplogrupama pa dok im se objasni, dok se odluče itd itd…
Својевремено је Бокез био написао овде на форуму, у теми о Озринићима, да у табели постоји Дулетић из Маина који је I-PH908 (сада тог податка нема). Али, с обзиром на специфичност озринићке хаплогрупе, то би било препознато, претпостављам. Ако је остало на I-PH908, онда, вероватно, нису. Али, ко зна?!
Иначе, предање Дулетића је да су Чева.
Ево шта пише у књизи "Трагом прошлости Дулетића, Чево-Љуботињ-Грбаљ-Маине" аутора Влада Ђ. Дулетића
Што се тиче поријекла Дулетића, познато је да се наш предак Дулета, по коме смо добили презиме Дулетић, због страха од крвне освете, негдје средином или почетком друге половине XVII вијека преселио – са породицом – са Чева на Љуботињ, а потом у Приморје.
Узгред, слава им је Аранђеловдан, а прислуга Илиндан, што указује на чевљанско порекло, пошто Велестовци имају комбинацију Аранђеловдан+Пантелијевдан а Марковљани, углавном, - Аранђеловдан+Спасовдан.