Тестирани Наранчић из Бања Луке помиње да у породици постоји неко предање о пореклу из Херцеговине, што није необично за Крајину.
Поштовање свима,
Тестирани Наранчић ми је шурак, рођен је и живи у Београду, отац се доселио из Бања Луке. Врло штуро зна о породичној историји, напред су наведени разлози. Из приче рођака и документације зна да је деда рођен у селу Гудавац, општина Босанска Крупа. Од даљих рођака је чуо за причу о Херцеговини и показивао ми је новински текст о Грбеши код Требиња, међутим нема даљих сазнања. Замолио ме је да питам упућеније на Форуму колико је, уколико се може одредити на овом броју тестираних маркера, генерација разлике између њега и тестираних Наранчића и Јањатовића из Лике, у смислу када су отприлике могли имати заједничке претке?
Иначе, ја сам син Инђића из Војке, Срема који се раније тестирао и уклопио у род Новљана (Дробњака). Наведени резултат се нама уклопио у породично предање о Херцеговини, као и сазнања старијих чланова фамилије. За сада нисмо анимирали никога од Инђића из других група за које знамо, пореклом из Мачве, босанске и книнске Крајине, а који славе друге крсне славе. Надам се да ћемо некога мотивисати за наредна тестирања.
Срдачан поздрав!