Угреновићи!
Мој циљ и мотив је само један, а то је да се открије поријекло нашег рода, и да се отргне од заборава овај наш стари древни род којем сви ми припадамо, а о којем на жалост се врло мало зна. Углавном се све своди на усмена предања.
Увјек сам Херцеговину на посебан начин волио и осјећао својом, чак и кад сам био дијете, увјек ми је тај Херцеговачки камен давао некакав чудан мир и спокој, и никад нигдје гдје год бих одлазио нисам тај осјећај имао, и ако нисам тад као дијете ни био свјестан због чега је то тако. Касније, кад сам одрастао, а нарочито сад кад ме је читавим мојим бићем обузела та силна жеља и огромна воља да истражим поријекло мога рода, схватио сам да је то у ствари мој генетски код, који је урезан у сваки тај камен херцегивачки, да је то зов мојих предака који су битисали на том подручју вјековима.
Урађено је много да би смо сазнало ко смо, па и кроз ДНК тест, који смо урадили Мумовић, Пејић, Лаловић, , Илић, Мијановић и ја, и утврдили смо да смо сви један род, који има истог претка, нашег Угрена бана. Међутим, да би смо имали печат нашег рода, тј. грану којој припадамо морамо да урадимо дубински тест, а вјероватно ће бити потррбно и два дубинска теста. С тим у вези, све вас молим да скупимо новчани износ како би се неко од нас дубински тестирао, чиме би се одредила грана на Yful стаблу за наш род .