Искрено:
Дуже време ми се чинило да је тема о J2b m205 која још и годинама носила назив Кричи (па су додати пре пар година и Угреновићи) прегломазна.
Али сад кад су се доста рашчистиле ствари - овај покушај отварања више тема (по родовима) код Y 22059 ми се ипак (вагам још) не чини најбољим избором..
Објаснићу.
Али прво мало шале!

Разбисте коначно Криче у ситне комаде! "Сад су готови"! Ни Млечани, Турци, Дробњаци, ни сциле и харибде, нико и ништа им није могао кроз историју до овог часа.
Но, како год.
Мислим да за сада треба да се из старе теме (матичне) Y 22059 издвоје само 3 теме по трима гранама које су откривене, а које су по Yfull исте старости, не и по ФТДНА (по ФТДНА најстарија је Y146264).
То су:
Y146264 (била можда део старих Матаруга или старих Црмничана односно Годињана, изнедрила је очигледно касније дробњачке Годијеље и херцеговачке Угреновиће, дакле њихова очинска грана, а не знамо ми да ли је можда била некад и део племена Крича или неког другог племена)
Y 155375 (релативно најмлађа, присутна код Крича у расејању, можда и у матици не знам сад то сигурно)
Y 22063 ( само нешто мало млађа по ФТДНА од Y 146264, учествује у етногенези Крича - колико схватам ту су Дедајићи и др. у матици Крича Сињајевина, Кричак, Пљевља са околином, а иначе широко распрострањена по целом Балкану од Анадолије до Алпа тако рећи)
Све у свему нимало лак посао.
Најбољи назив теме на форуму је онај код једне од Ј1 грана .....покушај историјске реконструкције.
Реално - на теми о Кричима је 10 и више година вршен покушај историјске реконструкције J2b m205 -Y22059 на Балкану. И то врло успешно. И мукотрпно. Сви смо учествовали у томе.