Некако ми се чини да су у раду површно одрадили основне аутосомалне компоненте. Као да су се превише фокусирали на социјално-генетичке аспекте три заједнице (сродства и сл).
Што се аутосомалног поријекла тиче, као да су се задовољили тиме да истакну разлику између азијског и европског дијела генетике, али европски уопште нису детаљно рашчлањивали. Посебно су мало пажње посветили налазишту Чокоргасе, а та популација би могла бити најинтересантнија. Иако су у раду констатовали да су популације Моедлинга и Чокоргасе у истом "европском" кластеру, на основу ових координата које је поставио НикПав рекао бих да се ради о поприлично различитим популацијама. Чокоргасе ми дјелује као неки степско-ромејска мјешавина са благим источноазијским удјелом, али без словенског удјела. Моедлинг је словенско-балканско-ромејска мјешавина.
Они у раду и имплицирају да се у случају Чокоргасе ради о некој посебној миграцији, која наводно није генетички доказана, јер Чокоргасе и Моедлинг упадају исти кластер. Међутим, мислим да ту ипак разлика постоји. Занимљива је и доминација хаплогрупе E-V13 у Чокоргасе.