Да сам на вашем месту за почетак бих се фокусирао на проверу везе са родом Николића - Трешњеваца, односно фамилијама са матицом из Главске који славе Духовски понедељак: Шупљеглавима, Серденима, Кнежевићима и Дамјановићима. Пронађите једног од њих и убедите га да се тестира. Ваш хаплотип има довољно карактеристичних вредности да се тестом покаже ако сте сродни.
И само да не буде забуне: у претходном коментару када сам помињао Николиће, мислио сам на средњовековне Николиће, господаре Попова. Веза са Николићима из Главске је свакако веома могућа.
Да и ја додам да по попису 1701. године у Главској има укупно 4 куће (домаћинства).
Knez Jovan Nikolin, kuća 1. Nastanjen na svom mjestu.
Radoje, sin Mileša, kuća 1. Nastanjen na svom mjestu.
Milisav, sin Mileša, kuća 1. Nastanjen na svom mjestu.
Radul, sin Fomina, kuća 1. Nastanjen na svom mjestu.
Почетком 20. вијека у Главској је било 16 кућа, а Шупљеглава и осталих братсвеника 11 кућа.
Из претходног би могли претпоставити да су се Кнежевићи прозвали од Јована који је носио титулу Кнеза.
По његовом оцу Николи је могао настати породични надимак (Николићи) који су му потомци носили нпр. син Јован и евентуално унуци, што значи се могао задржати у једном до два кољена. Ипак је остало у роду као старо презиме.
На основу тога би могли претпоставити да су се следеће генерације, насљедници, прозвали Кнежевићи, а потом су настајала тј. издвајала се и друга братства Шупљоглави,Дамјановићи и Сердени. Наравно ова презимена су могла настати и у међувременеу око Морејског рата, јер и сами кажете да је старо презиме Кнежевић или Серден, а надимак Шупљеглав
Да су сви данашњи родови могли настати у Херцеговини послије 1701. године указује и број кућа почетком 20. вијека гдје се може претпоставити да су од браће Радоја и Милисава по оцу настали Милишићи којих је било 16 кућа.
Сходно томе од Јован Николића је настало 11 кућа.
Све те међусобне генетичке везе између Вас и нпр Шупљеглава, као што рече Ојлер можете повезати тестовима, а поготово дубљим тестовима који и коштају мало више.
За Радула сина Фомина не бих нагађао којем роду припада.