За остале родове само може да се нагађа у којим су џематима живели на основу насеља која су припадала џематима, али од тога нема пуно користи. Мања братства не памте даље претке, тако да не видим неку наду да ће икада моћи да се открије који су садашњи родови живели у тадашњим џематима.
Може да се
основано нагађа на основу доказивог континуитета кнежина између нпр. дефтера 1477., 1533., и чак 1701. г. који постоји на разним подручјима.
Има вјероватно више користи од нагађања на основу
предања јер се ради о чињеницама из извора првог реда за
разлику од предања посебно за такав период од прије 250+ г.
Такођер је основано у случајевима када различите генетике упућују на различите џемате. Посебно ако на подручју постоји неки континуитет 16 в. - 18 в. те у случајевима кад су насеобине старе.
Једино се Богићевци основано могу повезати са неким конкретним џематом из тих дефтера.
Мислим да се итекако могу повезати и Љешњани по свом називу везани за село Лијешње које је засвједочено 1477. То је то
зрно истине (како историчари често приступају предањима) у њиховом предању (и није само предање већ им је и родовски назив) које у осталим сегментима не само да је бизарно већ је и доказиво немогуће. Дакле очито се ради о познијој типичној конструкцији на основу топонима/подручја сличног имена другдје. А на њихову старост упућује и резултат потомака Ђураша.
Такођер "Мацуре" по генетици су били ту. По локацији су и они Доњоморачани а не Ровци.
Међутим, мислим да ниси у праву за тврдњу да се допринос несталог са YFull стабла брише код калкулације TMRCA - то може да се види и на примеру, ево рецимо овде:
YFull заправо не брише људе који су послали резултат на анализу али га нису на крају платили. Њихов ID је само скривен (невидљив другим корисницима), али нормално улази у калкукације. Они га очас посла учине видљивим ако особа плати, ма колико прошло времена од анализе.
Познато ми је то али знам за много примјера потпуног нестанка резултата ових који нису платили. Онда се вјероватно ради и о брисању таквих налога. Посебно код тестираних код Небуле, можда их занима само тај прелиминарни извјештај о другим негенеолошким ставкама па онда избришу налог.