E ovo je meni nepoznat podatak, a zanimljiv, samo nije mi jasno da li Petar Rađenović mislio na Kapetanoviće iz sela Johovica i Mala novska Rujiška ili na Kapetanoviće iz Gornje Kozice. Po mom istraživanju Kapetanovića je bilo i oko Kostajnice i u Budimlić Japri, što je sve manje više ista regija i po priči mojih rodjaka mi smo bili u srodstvu , imamo i istu slavu.
U mojoj porodici postoje dve kontradiktorne priče o poreklu, naime, moj deda je pričao da se moj čukundeda prezivao Mlađenović i da je zbog krvne osvete ( neki rodjak je ubio Turčina ) iz Bosne izbegao u Kapetanovo polje kod Pakraca gde je i našao sebi Drugu ženu sa kojom se posle 1878 godine naselio u Johovicu i poduigao kuču koja i dan danas stoji tamo. Prezime Kapetanović je uzeo od žene. Mada ja lično ne verujem u tu priču jer sam našao podatak iz Američkog lista socijalnog osiguranja za brata od mog pradede koji je živeo u americi i tamo je naveo devojačko prezime majke kao Shakish ( odnosno Šakić, a Šakiće sam našao u Slavoniji odakle je i čukunbaka bila )
Druga strana porodice mi priča da smo se prezivali Stojanović i da smo poreklom iz like, nema puno drugih podataka sem da su se preci selili iz jedne nahije u drugu isto zbog krvne osvete, opet kažem nema tu puno detalja.
Obe priče se slažu oko toga da je taj moj čukundeda Nikola Kapetanović ( 1838-1907 ) bio veoma bogat čovek , da je kod sebe imao puno zlatnika. O tome svedoči i veličina kuče koja dan danas stoji u Johovici.
Mi trenutno nemamo pouzdane podatke u kakvom smo srodstvu sa ostalim Kapetanovićima iz te regije. Ja sam stupio u kontakt sa potomcima Kapetanovića iz Kozice i testirao ih i oni sigurno nisu nama rod ( druga haplogrupa ). Trenutno radim na tome da lociram mog pretka u turskim defterima ali mi treba još imena njegove braće ili oca. U kontaktu sam sa jednim kapetanovićem iz Male Novske Rujiške koji treba da mi obiđe i slika groblje Kapetanovića iz tog sela pa se nadam da ću imati više podataka u Avgustu.
Takođe bih molio bilo koga, da li ima iskustva sa austrougarskim katastarksim premerom iz 1879 godine, odnosno da li može da se dodje do podataka iz zemljišne knjige iz tog perioda jer je gore navedeni Nikola sigurno bio upisan kao Vlasnik parcela u Johovici. Meni bi značilo ako je pored njegovog imena upisano ime njegovog Oca kao što se danas radi.