Замолио бих те такође без ругања и прозивања људи због њихових идентитетских фактора (религиозност, религијска припадност и сл.). Исто тако ја могу да кажем да је народ твојих најближих сродника починио ужасне злочине према мом народу током целог 20. века, а и пре тога, са крајњим циљем њиховог потпуног брисања са територија на којима су вековима живели, а што поједини припадници тог народа прижељкују и дан-данас. Тиме улазимо у политизацију и даље кршење Правилника. Осим тога, ја тако нешто никад нисам спочитавао ниједном припаднику тог народа на овом форуму, па бих замолио и тебе да се тиме даље не бавиш. Као што написах у једној од својих претходних објава, сви смо овде слободни да износимо хипотезе али са ослањањем на изворе и на научну методологију, дакле нешто што не прелази у псеудонауку, а према ономе што сам до сад видео код тебе, чини ми се да ти своја истраживања вршиш методолошки поткрепљено. Дакле све је ок док се држимо правила и не улазимо у политику, међусобна директна или индиректна прозивања и томе слично.
Хвала за ово око методологије. Слажем се што се тиче разних догађања то стоји али са моје стране и ја сам обавезан да неке ствари узимам у обзир, и сигурно да би већина у мојим ципелама исто поступила.
Не заступам култ жртве који је врло раширен, слиједим нешто
Очигледно због неких нових цивилизацијских "ветрова" та нервоза све убрзаније прелази у својеврсну хистерију.
што ипак вуче доста од дарвинизма, нисам ја случајно сигурно учио све скандинавске језике као и ријетке источноиранске, као и цаконику.. Сила је увијек била и остала гарант било чега (па и неке "правде"). А дошло је до измјена западне парадигме, па су сад неки други и супротни вјетрови у фокусу, или привидно..
Наравно није овај форум мјесто за то..
Да се вратимо на тему.
Проблем је што Николићи нису тестирани, нити постоји нека породица за коју има било каквих озбиљнијих назнака да потиче од њих.
Тестирани су Вукосавићи из Дубљана, који су тамо дошли из Шћенице у Бобанима. У Шћеници се Вукосавићи помињу 1776. године, док се у истом месту помињу Вукосалићи 1508. године. Није познато да ли садашњи Вукосавићи имају везе са Вукосалићима. У истраживању из прве половине 20. века се не помиње да Вукосавићи и њима сродна братства из Дубљана потиччу од Николића.
Шћеница јесте била посјед Николића, али била су то и разна друга мјеста. 1701. у Шћеници су 4 куће посједника, једно презиме (Вучковић), остали са патронимима. Наравно ако се ради о уобичајено за средњи вијек „једнократном“ презимену које нестаје након генерације је наравно проблем јер све и да су Вукосавићи и Вукосалићи исти род, то не значи да потичу од Николића сигурно не ако је то презиме нестало код Николића. У селима Николића су живјели разни други становници. Видим и нема Шћенице у раном дефтеру, као ни Бобана, јер Османлије нису тада ту имали власт.
Шћеница се помиње у влашкој нахији Попово и 1533., 1701. је то нахија Бобан. Ако је то мјесто припадало Бобанима као влашкој групи, тешко да ће Николићи бити ту, дакле ту су онда живјели сточари.
Рецимо 31. јануара 2023. ми је пренео једно своје запажање о Вукославу Никшићу из Потарја, који се помиње у једном дубровачком документу из 1399. године, преносим га у целости:
То је било тад. А са тим би се сложио и Милош. Али накнадно сам ја остављао поруке о томе да Шаранци E-V13 имају везу са Планом коју су основали власи Тарски Никшићи, затим проблеми око тога да Добриловина није посвећена Св. Луки нпр.
али ни ја једноставно нисам могао бити имун на његову глупост о изабраном језику, тим пре што ни он не негира да су му преци били Срби и да су говорили српски.
Неке "пецке" на моју тему су напади муха и комараца које ја са новим чињеницама од 2024. које синергијски потврђују и разјашњавају моје раније тезе
ја аргументима смлатим без по муке.
И то је само нека "иритација". А као што поменух ја сам достојни потомак својих (коњаничких) предака, и сигурно обзиром на моје предиспозиције, не би се ико усудио у мом присуству мене "пецкати" јер ја ту доминирам и аргументима а и другим методама..
По ђеду ипак бих прије мислим био Црногорац него Србин у етничком смислу, иако је изворно род подаље од тог ЦГ центра.. И не знам да је стајао српски језик у ставци "матерњи језик" код мене.
Не може бити глупост. Глупост је твоја локација као Бијело Поље а преци су ти прије дошли из Жупе као што ти Милош рече. Свако се по неком патријархалном моделу има право идентифицирати са оцем оца оца оца оца очевог оца и у недоглед. Како Албанци рачунају сродство је ли..
Прије него су били Срби били су Бугари и говорили су и бугарски до у прву половину 16 в. И наравно ради се о Куманима, а како ствари стоје и Аланима.
Како рекох једном Албанцима, боље бити Куман 10 година него Албанац или Србин 100 година. А од легитимне везе са неким мојим аланским мачем забоденим у земљу ме не може одвојити ишта на овој планети. Да не помињем што ја познајем тај како сам рекао прије 9 г. "
најбољи" језик.
Дакле моје далеко поријекло је боље од онога што је дошло касније у мојој књизи. И има моју 100% фанатичну лојалност њему.
о матици племена или о још даљем пореклу Никшића, не би било лоше да нас обавести о томе јер свако ново откриће је за све нас злата вредно.
Вјероватно би се дало што рећи на ту тему.