Зор, мислим да је прилично неукусно са твоје стране да овде правиш некакве вештачке поделе (ја врховни зналац и други - традиционалистичке укорењене незналице), као и да си прилично поједностављено, једнобојно и карикатурално представио широку лепезу људи која је присутна и комуницира преко овог форума.
Такође је врло неукусан култур-расизам који си показао у реченици - " Ja sam anacionani baštinik dominantno moderne Zapadne civilizacije i njenih tekovina, i meni je prije svega zanimljiva relativizacija takvih "primitivnih" identiteta, i mala digresija da je to tako svakako svjedoči moć "Zapada" i potpuna nemoć "vašeg" tradicionalnog kampa." Дакле опет жестока генерализација и свођење мишљења десетина или стотина људи на овом форуму на једну црно-белу слику, потом ругање свим тим осталим људима које си ван било каквог резона сместио у један "камп" (без обзира да ли се они са таквом грубом генерализацијом потпуно слажу, делимично слажу, делимично не слажу или потпуно не слажу),
Ja se ovdje obraćam generalno tradicionaistima svih boja koji se bave genetičkom geneologijom da bi "zbili redove", ne nužno Srbima već i Bošnjacima, Hrvatima i ostalim.
Kulturološki rasizam je vrlo rastegljiv pojam. Mislim da se jedan takav pojam može primjeniti i na veliki broj praktikanata prozelitskih religija čija je osnovna distinkcija podjela ljudi na
"nas i njih", na
"spašene i proklete".
Usljed pristrasnosti mnogih "tradicionalista" i željom da se utvrdi što više činjenica kojim "naš narod X/Y/Z zbija redove" dolazi do otklona prema istraživanju činjenica koje rade suprotno tome. Ja se ovim bavim jer volim da istražujem, jer poznajem dosta kultura, i ne zanimaju me "zbijanja redova".
Jedan forumaš zvani "dko" je bez nekog povoda pred koju godinu mene napao zbog dovođenja u vezu nekih vlaških rodova sa Rumunima, Bugarima u vezu, kao
što ja govorim Srbima ono što ne vole čuti? A što ne bih govorio? Prvo ne pripadam vašem narodu niti je takvo što moguće jer u ime vašeg naroda su prema mojim najbližim srodnicima (Bošnjacima muslimanima) počinjeni užasni zločini.
Drugo odbacujem temelje vaših primarno religiozno baziranih identiteta, a nije da ne znam jako mnogo o religijama. No zapadnjački eminentni stručnjaci su dali davno sud počev od 19. pa do 21. v. na temu nastanka, razvoja i evolucije ovih religija..
Ovi identiteti su primarno i bazirani na imenima. Za mene većinom po imenu i imenu oca misle da sam Hrvat.. Svakako i bolje prolazim po Engleskoj, Njemačkoj nego u Hrvatskoj što mi je svakako još draže.. Što je definitvno naravno imalo uticaja.
Zanimljive su mi kod bilo kojeg naroda pojave porijekla koje nije izvorno od tog X/Y/Z naroda..
Postoje teme o Kričima, Drobnjacima, Mirilovićima, bezbroj rodova. Postoje razni dokumenti koji dosta rasvjetljavaju porijeklo istih, posebno turski defteri, a opet se o tome ne govori, ili ja spomenem ponekad.
Dakle нцп poredi moj upis sa ovih par upisa uvažene Maše koji ipak jako naginju pseudonauci. Ja nemam, a ako ko misli da imam dokažite, pa koliko ja koristim dostupne izvore a koliko drugi..
Npr. novi članak o Janku Sibinjaninu nije loš, ali se gradi na predanjima.. A činjenice i izvori prvog reda koje se tiču rodova te genetike postoje itekako, a o njima ni pomena..
Pa šta sa Bojanovićem, ja neću da odem na temu o Nikšićima da ne bih razočarao Vladu i uzrokovao smanjenje entuzijazma o testiranju. On nije u pravu, sa metodologijom niti sa činjenicama.
затим исказани култур-расизам величањем некакве безобалне "Западне цивилизације" (уједно и њеним грубим поједностављивањем и свођењем на само једну мисаону и вредносну раван, или боље речено линију, односно ону која се теби лично допада) и вређањем опет безобално дефинисане "традиционалне" културе. Такав начин комуникације није пожељан на овом форуму тако да бих те замолио да свој начин комуникације вратиш у оквире пристојности и уважавања другачијег мишљења, који су одликовали твоје раније писање на овом форуму.
Zapadna civilizacija je Anglosfera: USA, UK, Kanada, Australija, Novi Zeland + kontinetalna Zapadna Evropa iliti Evropska Unija sa elementima državnosti. Tu se mogu ubrojiti naravno i Izrael, Japan i Južna Koreja, te naravno i Republika Kina. Ove zemlje predstavljaju 57 % svjetskog GDP-a i 62% vojnih proračuna, imaju nedostižnu tehnološku i svaku drugu premoć, koju može poremetiti samo nuklearna apokalipsa..
Razumijem da je vaš forum koncipiran na postulatima tradicionalne srpske kulture što je sasvim legitimno. Ono što krasi ovaj forum je otklon prema pseudonauci, a razgovarališta kod drugih obližnjih naroda su oskudnija i mnogo sklonija ka pseudonaučnim idejama.
Naravno poželjno je što nema političko-religioznih diskusija. Tako da svakako trebamo da se držimo teme.
I ove konkretno teme. Nikolići su testirani, a oni imaju neku legitimnu vezu s Nemanjićima, tako da je to trenutno ono najbliže nekoj istini.