НАПОМЕНА: Одмах после оснивања ПОРТАЛА "Порекло" сам поред објављивања текстова на ПОРТАЛУ ПОРЕКЛО- ПИСАО И ОБЈАВИО "ПОРЕКЛО" становништва у свим селима у ВЛАСОТИНАЧКОМ и ЦРНОТРАВСКОМ КРАЈУ-да би о свом трошку, написао и објавио књиге из наставе методике математике, етнологије, етнографије, историографије и о обичајима и традицији око 40 књига-које сам у ПДФ поставио на портал ПОРЕКЛО-
ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈА-ЈУЖНА СРБИЈА-Miroslav Mladenovic Mirac!
Naravno zbog disidentstva, mnogo čega sam doživljavao PROGONE i 6 godina bio u 20 veku izbacivan iz prosvete, da bi mnogi vešto"koristili" da me pljuju i čak su bili "učesnici" progona!
Naravno, da sam zbog nedostatka znanja korišćenja rada sa komjuterom, a i godina starosti, mnogo sam "pretrpao" omalovažavanja i mobinga, što mi je oduzelo energiju da upotpunim beleženja RODOSLOVA u pojedinim selima, a i umesto pružanje pomoći-"obrisan" sam PRVI PUT sa portala POREKLO_zbog navodog "pretrpavanja" TEKSTOVA!
No, prošlo je više godina, dok sam se povratio zdravstveno i povratio energiju, jer nije bilo lako da 6 godina se radi kao pečalbar-ciglar i zidar u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Negotinskoj Krajini..a u međuvremenu sam o svom trošku objavljivao knjige i bio učesnik mnogih KONGRESA, SIMPOZIJAMA, TRIBINAMA iz matematikie, pedagogijue,..
Naravno, da još nije vreme da se saopšte uzroci, zašto sam "trpao" matemarijale na sajt POREKLO-prvi put!
Ovom prilikom za pružanu pomoć oko rada sa kompjuterom i za FORMU pisanja POREKLA i RODOSLOVA po selima -dok se počelo sa radom portala POREKLO, pomogao mi je JOVICA KRTINIĆ, jer sam i ja jedan od osnivača portala!
Kao penzioner matematičar, onoliko koliko sam mogao pomagao sam u novcu od skromne penzije, za "Zadućbinu"!
Naravno sada sam umesto pružene pomoći, dobio "ponižavajuću" kaznu 13 dana "ne korišćenja" portala POREKLO!
Bahatost i nekoreknost, su samo oličje onih koji misle da mogu sve da rade, samo zato što su mlađi ili imaju moč vlasti!
Naravno da sam dva puta morao da se "učlanjujem"-prvi put kao MIROSLAV MLADENOVIC-da bi posle "kazne" sa onoliko napisanih radova, ponovo se "učlanim" sa novom ŠIFROM:-Miroslav1948.
Nikada mi nije poslat PASVORD-na ime:MIROSLAV MLADENOVIC, a sada je nova šifra "Miroslav1948"
No, bezobzira što su to isto činili i drugi FORUMI i PORTALI-TRAG žvota, običaja, porekla rodova, živpot u prošlosti na selo u vlasotinačko-crnotravskom kraju, objavio sam pored FORUMA i PORTALA i u knjigama o svom trošku:-
https://www.poreklo.rs/2014/01/05/digitalna-biblioteka-portala-poreklo/Južna Srbija:
Miroslav Mladenović Mirac – Slave kao srpski običaj u vlasotinačkom kraju i okolini
Miroslav Mladenović Mirac – Božićni običaji u vlasotinačkom kraju i okolini
Miroslav Mladenović Mirac – Deca u igrama i pesmama Povlasinja
Miroslav Mladenović Mirac – Neki običaji iz vlasotinačkog kraja i okoline
Miroslav Mladenović Mirac – Narodni govor iz vlasotinačkog kraja (Vlasotinački rečnik)
Miroslav Mladenović Mirac – Narodni recepti iz vlasotinačkog kraja
Miroslav Mladenović Mirac – Pečalnik (narodne umotvorine iz vlasotinačkog kraja)
Miroslav Mladenović Mirac – Priče moje (otrgnuto od zaborava)
Miroslav Mladenović Mirac – Svadbeni običaji u vlasotinačkom kraju
Miroslav Mladenović Mirac – Đurđevdanski običaji iz vlasotinačkog kraja i okoline
Miroslav Mladenović Mirac – Narodna verovanja (zavetotine) iz vlasotinačkog kraja i okoline
Miroslav Mladenović Mirac – Uskršni (Veligdenski) običaji iz vlasotinačkog kraja i okoline
Miroslav Mladenović Mirac – Pečalovina
Miroslav Mladenović Mirac – Planinska orata
Miroslav Mladenović Mirac – Psovke i ružne reči iz vlasotinačkog kraja u srpskom jeziku
Miroslav Mladenović Mirac – Sela u crnotravskom kraju
Miroslav Mladenović Mirac – Sela u vlasotinačkom kraju
Miroslav Mladenović Mirac – Aber sa planine
Miroslav Mladenović Mirac – Posle svega
Miroslav Mladenović Mirac – Godine koje su oteli zlotvori (Predgovor)
Miroslav Mladenović Mirac – Zla vremena
Miroslav Mladenović Mirac – Od vernika do otpadnika
Miroslav Mladenović Mirac – Sudomanija
Makedonija:
Miroslav Mladenović Mirac – Makedonsko Poreče
P.S Nisam dobio INFORMACIJU-kao član portala POREKLO, kolika je članarina za 2026.g.
Miroslav Mladenović, Vlasotince
Pozdrav. Saradnik Portala "Poreklo" Vlasotince, Srbija