Аутор Тема: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица  (Прочитано 8644 пута)

Ван мреже НиколаВук

 • Помоћник уредника
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 5441
 • I2-PH908>Y52621>Y189944, род Никшића
Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« послато: мај 28, 2017, 11:39:06 поподне »
Отварам ову тему јер сам приметио да је код одређеног броја људи на овом форуму, а нарочито ван њега, корена ухватио деретлијски невешти фалсификат о наводној истоветности кавкаских и балканских Албанаца, тј. пореклу балканских Албанаца од кавкаских. Полазна тачка је била истоветност назива у историјским изворима (без икаквих дубљих провера разлога такве ситуације, нарочито провере како су сами народи о којима је реч себе звали, иначе врло типично за деретлије), од које је накнадно направљена читава фантастична сага о лутању и пресељавању од Кавказа до Арабије па преко Медитерана до Сицилије и најзад Албаније (балканске), вредна неког осредњег историјског романа са елементима фантазије. Све ово је учињено јер се почињало од премисе која по сваку цену мора да се докаже (уместо обрнутог процеса који карактерише право научно истраживање) да Албанци нису "старији" народ од Срба, шта год то значило. Креатори ове фантастичне хумореске су међутим упали у замку сопственог наратива, јер с једне стране развијају читаве "математичке" прорачуне о немогућности пресељења Словена из источне Европе на Балкан копненим путем, а с друге стране разбацују кавкаске Албанце диљем Блиског Истока и Медитерана без по муке (у деретлијском свету је то, међутим, сасвим оправдано и могуће, пркосећи свакој логици). Пошто су деретлије учиниле велику неправду кавкаским Албанцима услед свог незнања, приказујући их као неке полуљуде којима расту репови и који силазе у села како би јели децу а и људе (све ово, наравно, ради оцрњивања њихових "балканских сународника"), ја ћу покушати да дам кратак одговор на питање - ко су заиста били кавкаски Албанци?

Кавкаска Албанија је под тим именом позната само у грчким и латинским изворима (Ἀλβανία, Albania), док су њени суседи имали мало другачије називе за њу - на јерменском Aghuank ( Աղուանք), на парћанском Ardhan, на персијском Arran, на грузијском Rani ( რანი). Име које су сами кавкаски Албанци користили за себе и своју земљу није познато; ова држава се налазила на простору данашњег Азербејџана и јужног Дагестана. Први пут се у историјским изворима јавља као сатрапија Ахеменидске Персије, а улазила је у интеракције и са хеленистичким краљевинама, Римом, Парћанима и најзад Сасанидском Персијом, у чијем се саставу налазила све до њеног пада под Арабљане и Умајадски Калифат, чији и она постаје део убрзо након пада Персије. Јермени су извршили велики културни и религијски утицај на кавкаске Албанце, то је довело до њихове христијанизације већ у 4. веку, убрзо након Јерменије. Кавкаски Албанци су живели у уређеним градовима опасаним зидинама, каква је нпр. била њихова престоница Кабала (Qabala) у данашњем северном Азербејџану, а такође су развили и сопствено писмо, које је било једини алфабет поред грузијског намењен неком урођеничком кавкаском језику (јерменски је припадник индоевропске породице језика). Врло напредно за неке тамо кавкаске дивљаке!  ;) Сматра се да је једини директни наследник старог кавкаско-албанског језика Уди језик, којим говори око 8000 људи махом у Азербејџану али и у Грузији и Јерменији и који припада лезгинској грани североисточне породице кавкаских језика.

Бићу слободан да овде представим текст писан латиничком и ћириличком верзијом Уди језика као и енглески превод тог текста:

Sa pasç’ağen sa pasç’ağax ç’axpi. Yesirreaq’sa enesça iç ölkina iç k’ua enefsa şet’a pasç’ağluğaxal zaft’ebsa. Q’a usenaxo yesir pasç’ağen xoiŝnebsa me pasç’ağax te vatanbez ixbaft’e, barta bez ölkinax tağa furuk’az.

Са пасч'агъэн са пасч'агъаx ч'аxпи. Есиррэакъса энэсча ич оьлкина ич к'уа энэфса шэт'а пасч'агълугъаxал зафт'эбса. Къа усэнаxо yэсир пасч'агъэн xоишънэбса mэ пасч'агъаx тэ ватанбэз иxбафт'э, барта бэз оьлкинаx тагъа фурук'аз.

A king caught a king, imprisoned him and carried him to his own land, keeping in his own house. He ruled over that kingdom, too. After 20 years, the imprisoned king asked this king: I'm thinking of my homeland, allow me to go to my land and I will examine it.

Нема шта, исти језик као и онај којим причају наши балкански суседи!  ;D Шалу на страну, ја знам да тврдокорним деретлијама све ово што сам написао неће бити довољно, али ја ни не обраћам пажњу на те изгубљене случајеве, већ ово намењујем људима бистријег и отворенијег ума, који желе да заиста знају ко су били кавкаски Албанци, да то нису били непознати и неписмени дивљаци са Кавказа већ један хришћански народ са сопственом културом и писменошћу.

https://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albania
https://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albanian_alphabet
https://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albanian_language
https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Caucasian_Albania
https://en.wikipedia.org/wiki/Qabala
https://en.wikipedia.org/wiki/Udi_language
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #1 послато: мај 29, 2017, 03:58:32 пре подне »
1:02:32 - 1:03:16  https://youtu.be/ttolHSpkPlk?t=1h2m31s    ;D ;D ;D
« Последња измена: мај 29, 2017, 04:03:00 пре подне Свевлад »

Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #2 послато: мај 29, 2017, 04:07:28 пре подне »

Ван мреже Одисеј

 • Познавалац
 • ******
 • Поруке: 716
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #3 послато: мај 29, 2017, 11:07:51 пре подне »
Мислим да си пристрасан, Свевладе. Генетска анализа је показала да Албанци немају никакве везе са кавкаским народима. Код Грузина доминира Г хаплогрупа, код Јермена Р1б и Ј2а (албански Р1б је ближи јерменском него западноевропском, али је и даље временски знатно удаљен), а код Чечена и Ингуша Ј2а. Те хаплогрупе (Ј2а) код Албанаца скоро и да нема, осим можда код Тоска, који су се због православне вјере често поистовјећивали са Грцима.
Осим тога, и у лингвистици и у етнологији, термин "кавкаски" је искључиво кровног карактера и означава све оно што се не може свести под категорије "монголски", "индоевропски" и "туркијски". Грузијски језик нема никакве генетске везе са чеченским, нити чеченски и грузијски имају икакве генетске везе са черкеским.

Ван мреже НиколаВук

 • Помоћник уредника
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 5441
 • I2-PH908>Y52621>Y189944, род Никшића
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #4 послато: мај 29, 2017, 11:09:58 пре подне »
Најважнији "аргумент" деретлија - Агванци/Удини "физички подсећају" на Албанце...не знам да ли да се смејем или да плачем на то...
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 9778
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #5 послато: мај 29, 2017, 11:34:11 пре подне »
Мислим да си пристрасан, Свевладе.

Не знам да ли је пристрасан, али се слепо држи Кавказа како би ваљда доказао да су Албанци овде дошли недавно, иако је генетика (Y-днк, а и аутосомална) "ударила шамар" тој теорији.

Ван мреже Одисеј

 • Познавалац
 • ******
 • Поруке: 716
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #6 послато: мај 29, 2017, 11:38:36 пре подне »
А љутимо се кад нас бошњачки шовинисти проглашавају мјешанцима које су правили турски бегови, такође без икаквог научног доказа. Нити Турака уопште има и у Турској (већ су то све потурчени Анадолци, Грци, Јермени, Арапи и Курди), нити иједан балкански народ, осим Грка, има генеалошку слику сличну Турцима. А ни Грци нису генеалошки сродни Турцима због ванбрачних веза Турака са Гркињама, него зато што су и Грци и Турци асимиловали велик број анадолских старосједилаца (вјероватно Ј2а потиче од тих старосједилаца), а осим тога, кроз историју је огроман број Грка примио ислам и асимиловао се у турски етнички корпус. А и ту има разлика, читао сам да су грчки огранци Е1б углавном подударни са албанским, а да је већина турских огранака Е1б подударна са семитским и берберским.

Да се вратимо на Албанце, интересантно је како наши деретићевци нон стоп побијају сами себе. Прво су им Албанци са Кавказа, па са Блиског Истока (опет нема никаквог генетског доказа), па их је неко довео из Африке, па их је неко довео са Сицилије.....А тек да не помињем дилетантске "лингвистичке" аргументе. Свако ко се бави лингвистиком зна да се сродност два језика мора доказати ПОДУДАРНОСТИМА (гласовним, али и парадигматским), а не пуким бирањем парова ријечи које слично звуче и имају слично значење. А већ сам рекао да не постоје "кавкаски" језици као нека генеалошка цјелина, већ само као кровни термин за немонголске, нетуркијске и неиндоевропске језике Кавказа. Питање је чак и има ли само три такве језичке породице на Кавказу или чак и више. Само је јединство картвелских језика (грузијски са рођацима) изван сваке сумње.
Албански апсолутно нема никакве везе са тим језицима. Парадигме су индоевропске, бројеви су индоевропски, успостављене су гласовне подударности са осталим индоевропским језицима. Ја не знам који још аргумент тражите да вам се да.

Ван мреже НиколаВук

 • Помоћник уредника
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 5441
 • I2-PH908>Y52621>Y189944, род Никшића
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #7 послато: мај 29, 2017, 12:06:21 поподне »
Молитва "Оче наш" на Уди језику:

<a href="https://www.youtube.com/v/gJM5ZvQy48c" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://www.youtube.com/v/gJM5ZvQy48c</a>
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже Radul

 • Члан Друштва
 • Истраживач
 • *****
 • Поруке: 1098
 • J2a-SK1357+ Башино Село, Цетиње > Кривошије
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #8 послато: мај 29, 2017, 03:58:30 поподне »
Ниџо, која је званична верзија порекла Шиптара?
Ако се бојите, немојте то чинити; ако то радите, не бојте се! - Темуџин

Ван мреже НиколаВук

 • Помоћник уредника
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 5441
 • I2-PH908>Y52621>Y189944, род Никшића
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #9 послато: мај 29, 2017, 04:13:25 поподне »
Ниџо, која је званична верзија порекла Шиптара?

Нема ниједне званичне научне (политичку албанску теорију о Илирима, Пелазгима, Дарданцима и разним другим племенима и народима као прецима Албанаца, по принципу што више-то боље не сматрам за научну) верзије, постоје две теорије које имају највећи број аргумената а то су да потичу или од неког илирског или од неког трачког/дакомизијског племена. Међутим, и једни и други се слажу да је у питању могло да буде само мање, затвореније племе, удаљено од морске обале, чија је главна привредна активност било трансхумантно планинско сточарење и које се налазило негде на прелазу латинске и грчке области лингвистичког утицаја (Јиречекова линија), али ипак са латинске стране те линије, због огромног утицаја који је латински (дакле не румунски или било који други романски језик, што су неки овде на форуму покушали да подметну, иако они имају и утицаја румунског у свом језику) извршио на албанску лексику, али и синтаксу, морфологију итд. Детаљније о томе смо говорили на теми Албанци и Арбереши.
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #10 послато: мај 29, 2017, 05:56:02 поподне »
Мислим да си пристрасан, Свевладе. Генетска анализа је показала да Албанци немају никакве везе са кавкаским народима. Код Грузина доминира Г хаплогрупа, код Јермена Р1б и Ј2а (албански Р1б је ближи јерменском него западноевропском, али је и даље временски знатно удаљен), а код Чечена и Ингуша Ј2а. Те хаплогрупе (Ј2а) код Албанаца скоро и да нема, осим можда код Тоска, који су се због православне вјере често поистовјећивали са Грцима.
Осим тога, и у лингвистици и у етнологији, термин "кавкаски" је искључиво кровног карактера и означава све оно што се не може свести под категорије "монголски", "индоевропски" и "туркијски". Грузијски језик нема никакве генетске везе са чеченским, нити чеченски и грузијски имају икакве генетске везе са черкеским.
Tо што неки народи причају тотално различитим језицима није доказ да нису генетски блиски, лингвистика и генетика се често не подударају.   Мађари и Словаци причају тотално различитим језицима, Словаци причају словенским индоевропским језииком, а мађарски спада у угро-финске језике, без обзира на то Мађари и Словаци су генетски врло блиски.
С друге стране језичка влискост не мора да значи генетску блискост.  Добар пример су Турци из Турске који причају сличним језиком као и турски народи из средње Азије, а генетски се врло разликују.   Још екстремнији пример су црнци из Сенегала који не знају ниједан други језик осим француског, а нису чак ни исте расе као Французи.
Језик и генетика су две различите ствари које некад јесу повезане, али често и нису. 
Арменоидни уплив код Албанаца не постоји случајно, зна се где је извор арменоидног под-расног типа.  Ако неко мисли да Албанци немају арменоидног уплива, онда тај не позна добро Албанце.  Хашим Тачи, Иса Мустафа и Рамуш Харадинај имају арменоиног уплива, а например певач Зеф Бека је чисти Арменоид.

Хоће ли ми неко рећи зашто оваквих физиономије нема код других балканских народа, па ни код Грка који су негде генетски најближи Албанцима

Зеф Бека изгледа као стереотипни Јермен али ипак из њега избија нешто албанско, никад у животу нисам видео Србина, Грка, Бугарина, Цинцарина, Бошњака, Хрвата и Румуна који изгледа као Зеф Бека, а код Албанаца се може наћи таквих људи.   Код Албанаца има више људи са арменоидним упливом него чистих Арменоида као што је Зеф Бека, али нађе и таквих, док их код других балканских народа нема.
Да ме неко погрешно не схвати, немам ништа против Арменоида, то је сасвим легитиман под-расни типа као и сваки други, али не могу да се правим ћорав и не приметим присуство тог типа који је типичан за Анадолију и Кавказ код Албанаца.
« Последња измена: мај 29, 2017, 05:59:29 поподне Свевлад »

Ван мреже Бакс

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1558
 • E-V13>A18844>E-CTS11222
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #11 послато: мај 29, 2017, 06:00:59 поподне »
Tо што неки народи причају тотално различитим језицима није доказ да нису генетски блиски, лингвистика и генетика се често не подударају.   Мађари и Словаци причају тотално различитим језицима, Словаци причају словенским индоевропским језииком, а мађарски спада у угро-финске језике, без обзира на то Мађари и Словаци су генетски врло блиски.
С друге стране језичка влискост не мора да значи генетску блискост.  Добар пример су Турци из Турске који причају сличним језиком као и турски народи из средње Азије, а генетски се врло разликују.   Још екстремнији пример су црнци из Сенегала који не знају ниједан други језик осим француског, а нису чак ни исте расе као Французи.
Језик и генетика су две различите ствари које некад јесу повезане, али често и нису. 
Арменоидни уплив код Албанаца не постоји случајно, зна се где је извор арменоидног под-расног типа.  Ако неко мисли да Албанци немају арменоидног уплива, онда тај не позна добро Албанце.  Хашим Тачи, Иса Мустафа и Рамуш Харадинај имају арменоиног уплива, а например певач Зеф Бека је чисти Арменоид.

Хоће ли ми неко рећи зашто оваквих физиономије нема код других балканских народа, па ни код Грка који су негде генетски најближи Албанцима

Зеф Бека изгледа као стереотипни Јермен али ипак из њега избија нешто албанско, никад у животу нисам видео Србина, Грка, Бугарина, Цинцарина, Бошњака, Хрвата и Румуна који изгледа као Зеф Бека, а код Албанаца се може наћи таквих људи.   Код Албанаца има више људи са арменоидним упливом него чистих Арменоида као што је Зеф Бека, али нађе и таквих, док их код других балканских народа нема.
Да ме неко погрешно не схвати, немам ништа против Арменоида, то је сасвим легитиман под-расни типа као и сваки други, али не могу да се правим ћорав и не приметим присуство тог типа који је типичан за Анадолију и Кавказ код Албанаца.

Не може се о једном народу судити према физиономији једне особе.
Да је тако, шта ли би свет мислио о Србима гледајући слику овог човека?
"Не може се царство задобити на душеку све дуван пушећи"

Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #12 послато: мај 29, 2017, 06:04:58 поподне »
Не може се о једном народу судити према физиономији једне особе.
Да је тако, шта ли би свет мислио о Србима гледајући слику овог човека?

Тај је 100% Ром, а то што се изјашњава као Србин какве везе има.  Он је из источне Србије, може бити и Влах, опште је познато да су већина Срба из источне Србије заправо посрбљени Власи.  Можда је и Бањаш или Каравлах, а то с0у влашки Роми.
Љуба Аличић се изјашњава као Србин, а цела Србија и зна и види да је чисти Ром.

Зеф Бека ме подсети на Шака Полуменру, није је чудно зато што су Санџаклије пуно ближе Албанцима него Србима или Бошњацима.
« Последња измена: мај 29, 2017, 06:06:36 поподне Свевлад »

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 9778
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #13 послато: мај 29, 2017, 06:06:02 поподне »
Свевладе, хоћеш ли да се зауставиш једном?:)

Погледах сад слике овог Зефа, човек је Динарац. Погледај нос, потиљак, чело, залиске...Све и да је Арменоид, а није, ти би на основу тога исконструисао читаве миграције, без икакве генетске потврде?


Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #14 послато: мај 29, 2017, 06:07:53 поподне »
Свевладе, хоћеш ли да се зауставиш једном?:)

Погледах сад слике овог Зефа, човек је Динарац. Погледај нос, потиљак, чело, залиске...Све и да је Арменоид, а није, ти би на основу тога исконструисао читаве миграције, без икакве генетске потврде?
Тај нос није динарски него Арменоидан.   Динарци немају угаљ црну косу/очи и тамну кожу.

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 9778
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #15 послато: мај 29, 2017, 06:10:09 поподне »
Тај нос није динарски него Арменоидан.   Динарци немају угаљ црну косу/очи и тзамну кожу.

Не знаш шта причаш, друже. :) Није то арменоидни нос, већ баш динарски. Да, динарци имају тамну косу, па кад је још овако "науље" изгледа зифт црна. Кожа му није тамна, већ нормалне пигментације. 

Баш си у проблему :)

Ван мреже Свевлад

 • Памтиша
 • ********
 • Поруке: 1737
 • Аутошовинизам је тешка болест!
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #16 послато: мај 29, 2017, 06:15:12 поподне »
Не знаш шта причаш, друже. :) Није то арменоидни нос, већ баш динарски. Да, динарци имају тамну косу, па кад је још овако "науље" изгледа зифт црна. Кожа му није тамна, већ нормалне пигментације. 

Баш си у проблему :)
Динарци имају смеђу или тамно смеђу косу. 
Ако је Зеф Бека Динарац, онда код Срба динарски под-расни тип уопште не постоји, јер Србе који изгледају као он још нисам видео.

Ти очигледно мешаш Динарце, Динаро-Медитеранце и Арменоиде.

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 9778
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #17 послато: мај 29, 2017, 06:18:38 поподне »
Динарци имају смеђу или тамно смеђу косу. 
Ако је Зеф Бека Динарац, онда код Срба динарски под-расни тип уопште не постоји, јер Србе који изгледају као он још нисам видео.

Тај "арменоидни" изглед му дају спојене обрве, које се срећу на том потезу ЦГ/Албанија. И Кун је мислим писао о томе.

Не вреди, и овај пут си у праву и успео си да докажеш да су Албанци заправо са Кавказа. Још један нокаут у првој рунди. Остајем да пратим форум, али "грогиран".

Ван мреже Одисеј

 • Познавалац
 • ******
 • Поруке: 716
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #18 послато: мај 29, 2017, 06:23:48 поподне »
Свевладе, објаснили смо ти да је у питању ендогамна заједница гдје малтене свака два припадника имају заједничког претка унутар 10-15 претходних генерација. Два Албанца, поготово ако су Геге, Косовари и муслимани, много су међусобно генетски ближа него два Србина или два Грка. Зато ти и кажемо да су они вјероватно поријеклом номади или полуномади, јер само њихов начин живота може објаснити чињеницу да се знатно разликују од својих сусједа, осим од Грка (а и с њима су постали сродни само захваљујући томе што су и једни и други асимиловали огроман број припадника Е1б популације). До краја 14. вијека на Балкану није било директне османске владавине, Албанци су били хришћани, можда је мало више међу њима било православаца него католика......Дакле, није постојала вјерска препрека за мијешане бракове, а и Албанци се не исламизирају у великим масама одмах по доласку Османлија, него много касније. Значи да узрок тога треба тражити у њиховој култури и начину живота, а номадство се ту само намеће као најлогичнији одговор.

Моја примједба у вези језика нема везе с генетиком, него си ти прије тврдио да је албански језик "кавкаски", а ја ти објаснио да је у лингвистици термин "кавкаски" кровног карактера и да се њиме означавају све неиндоевропске, немонголске и нетуркијске језичке породице. Нити постоји "кавкаска породица језика", нити би албански био њен члан чак и кад би постојала. Даље, Албанци генеалошки немају везе ни са једним народом Кавказа. Код Грузијаца доминира Г хаплогрупа, код осталих углавном Ј2а, а и Ј1 је знатно заступљена. Р1б је заступљена у већем проценту само код Јермена, али јерменски и албански Р1б хронолошки су прилично удаљени, а осим тога, Р1б укупно код Албанаца не досеже ни 20%, осим на Косову. Већина Албанаца припада Е1б хаплогрупи, коју су тек касније покупили на Балкану.


Ван мреже Лепеничанин

 • Уредник СДНКП
 • Истраживач
 • *****
 • Поруке: 891
 • R1b
Одг: Кавкаски Албанци - разрешавање недоумица
« Одговор #19 послато: мај 29, 2017, 06:45:44 поподне »
Цитат
опште је познато да су већина Срба из источне Србије заправо посрбљени Власи.

Седи, један!

Менаџер са слике стопостотни је Србин, из (Горње) Беле Реке код Зајечара. Док он није почео да се бави естрадом нико његов није ни прошо поред черге.

Ако те интересује порекло Срба, за почетак прочитај доступну литературу. (Маринко Станојевић "Црна Река" итд.)