Анкета

Kада је и због чега дошло до промене презимена из Тасић у Ђокић, ко је био родоначелник ове махале и из ког краја су се наши стари доселили у С

Потребни су ми подаци из црквених књига рођених за махалу Стрешковац.
1 (100%)
Занима ме попис из 1879. године, када је Власотинце припало Србији.
0 (0%)
Тражим било какве записе о фамилији Тасић/Ђокић у турским дефтерима из 19. века – потребне су ми пописне књиге за Доњу Лопушњу (махала Стрешковац).
0 (0%)

Укупно гласова: 1

Аутор Тема: Порекло презимена Ђокић (раније Тасић) – село Доња Лопушња (Власотинце), махала  (Прочитано 205 пута)

Ван мреже Milos98

• Гост
  • *
  • Поруке: 4
Поздрав свима на форуму,
​Желео бих да покренем тему или ступим у контакт са свима који имају информације о пореклу породице Ђокић из села Доња Лопушња (општина Власотинце), прецизније из махале Стрешковац.
​Према породичном предању, наша стара фамилија се некада презивала Тасић. Интересују ме сви подаци о томе када је и због чега дошло до промене презимена, ко је био родоначелник (како Тасића, тако и Ђокића), као и одакле су се наши преци доселили у Доњу Лопушњу и махалу Стрешковац.
​Уколико неко истражује исти крај, има увид у црквене књиге, пописе или поседује литературу о власотиначком крају и поменутим махалама, свака информација или смерница би ми неизмерно значила.
​Унапред хвала свима на помоћи и одговорима!

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 6273
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
Шта би требале да значе ове понуђене опције за гласање?
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Milos98

• Гост
  • *
  • Поруке: 4
Te ponuđene opcije nisu za glasanje nego sam stavio pod stavakama sta mi je potrebo radi daljeg istraživanja