Прије пет година, кад сам тестирао своју хаплогрупу,појавио се текст
"27. новембар 2020. у 08:08
Војислав
Црнчевићи из Рељиног села (Гламоч), Доње поље. Код њих се Доњим пољем назива поље према Мркоњић Граду, а Горње поље је према Ливну. Ово, да не дође до забуне.
У Рељином селу има 2 кластера Црнчевића који кажу да нису у роду.
1.Црнчевићи (Гаџићи) су дошли у село из Брајића где су се презивали Милошевић, можда крајем 18. или почетком 19. века. Слава-Јовањдан
Предање (као и код свих): Јован Милошевић убио Турчина па део побегао у Далмацију са једним делом породице (Дрниш, Клис, Триљ), а други део дошао у Рељино село. Настала турска одмазда, све ”зацрњено” па одатле посташе Црнчевићи.
2.Црнчевићи (Кебићи) – мало се зна за њихово порекло, али је слава иста Јовањдан.
Црнчевић који је тестиран из Дрниша са мојом хаплогрупом (Ананић), исто слави Јовањдан."
Црнчевић тестиран из Рељиног села I1-p109-FGC22045. То је дробњачка хаплогрупа.
Исте славе, али се хаплогрупе не поклапају.
Са друге стране ту је иста мутација P109, у две различите гране N1a и I1.
У међувремену сам тестирао ове које називамо Кебићи и испоставило се да имамо свих 23 поклапања, без обзира што никад до тада нисмо имали ни најмањи траг о сродности.Имам податке о дијелу породице који се одвојио око 1790 (одселили у Красинац),са свим именима ,шта,ко и како.И дан данас смо род који се поштује (Кебићи,а ни они Кебиће нису сматрали за род), а о Кебићима који су у истом селу као и моји Гаџићи нико ни слова о роду није поменуо никад, нити је знао.
Значи ,треба се тестирати,даје резултат.
Такође сам тестирао Црнчевиће из Мркоњић града ,они су у магли имали да су доселили из Рељиног села, док нико у мом селу није знао да имају огранак у Мркоњићу.Тестирање је поново поклопило маркере 22 од 23.
Такође сам наишао на Гачиће из Мркоњића који тврде да су поријеклом ог Црнчевића из Рељиног села (из три независна извора).Будући да моје одавнина називају Гаџићи, морам тестирати Гачиће,чисто да имамили немам траг.
Последње око"Предање (као и код свих)" , предање као предање, међутим овдје има чињеница
-никад више тамо гдје се одиграло "као код свих", нису живјели Милошевићи,нити су евидентирани у ближој или даљој околини евидентно су извукли дебљи крај
-ма њиново кућиште,турци населили Шавије из Вагана, који су и данас тамо,у гробљу имају споменике од тог времена
-Милошевићи-касније Црнчевићи нису се никад опоравили од турске одмазде, до првог рата у Гламочу једва неколико кућа.