Аутор Тема: WSG testiranje preko TellmeGen  (Прочитано 1217 пута)

Ван мреже stefanuus

• Гост
  • *
  • Поруке: 11
WSG testiranje preko TellmeGen
« послато: Септембар 29, 2025, 09:00:41 пре подне »
Pozdrav svima, zanima me da li je neko radio ovaj test? Ja sam narucio i prilicno je brzo stigao pribor za uzimanje uzorka medjutim servis kojim su poslali UPS kaze da ne sme da salje bioloske uzroke inostrano. Jel zna neko kako zaobici ovu prepreku? Hvala vam!

Ван мреже Драган Обреновић

• Члан Управног одбора
  • Истраживач
  • *
  • Поруке: 1398
  • R1b-U152>FTA27217
Одг: WSG testiranje preko TellmeGen
« Одговор #1 послато: Септембар 29, 2025, 12:23:55 поподне »
То је познати проблем са слањем (враћањем) ДНК узорака у лабораторију. На жалост не постоји утабана стаза, свако се сналази како зна и уме. Обично слањем из неке од суседних земаља.

Ван мреже stefanuus

• Гост
  • *
« Одговор #2 послато: Септембар 29, 2025, 12:43:03 поподне »
То је познати проблем са слањем (враћањем) ДНК узорака у лабораторију. На жалост не постоји утабана стаза, свако се сналази како зна и уме. Обично слањем из неке од суседних земаља.

Jel to mislis kao uopsteno za svo testiranje? Posto nisam imao isti problem sa FTdna pre par godina kad sam se testirao

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 6283
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #3 послато: Септембар 29, 2025, 01:30:35 поподне »
Jel to mislis kao uopsteno za svo testiranje? Posto nisam imao isti problem sa FTdna pre par godina kad sam se testirao

https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=6916.0
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже BrankaOP

• Почетник
  • **
  • Поруке: 30
« Одговор #4 послато: Септембар 29, 2025, 07:22:34 поподне »
Trenutno ne postoji način da iz Evrope posaljete dna test od  FTDNA u Ameriku.Ja sam kupila test mojem rođaku on je test uradio i sad ga ne mogu poslati na analizu u USA a ne zele mi ni vratit novac nego kazu da se strpim dok se ta carinska ogranicenja ne ukinu.

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 6283
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #5 послато: Септембар 29, 2025, 08:12:31 поподне »
Trenutno ne postoji način da iz Evrope posaljete dna test od  FTDNA u Ameriku.Ja sam kupila test mojem rođaku on je test uradio i sad ga ne mogu poslati na analizu u USA a ne zele mi ni vratit novac nego kazu da se strpim dok se ta carinska ogranicenja ne ukinu.

Овде је у питању европска лабораторија, тако да нема везе са слањем у САД. Проблем је наша царина.
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже BrankaOP

• Почетник
  • **
« Одговор #6 послато: Септембар 29, 2025, 08:23:33 поподне »
Ok.kužim.Ovdje kod nas u Hrvatskoj testovi mogu biti poslani unutar Evrope,čak se moze poslati i MyHeritage u Ameriku jer prvo ide u sabirni centar u Njemačku pa ga oni kao tvrtka šalju za Ameriku.Moj problem je šta ja kao privatna osoba ne mogu poslati ništa adresirano na tvrtku u Ameriku,a FTDNA je adresiran na Houston i ni jedna kurirska služba moj dna paket ne može preuzet radi nekih krajem 8 mj.uvedenih carinskih pravila.

Ван мреже BrankaOP

• Почетник
  • **
« Одговор #7 послато: Октобар 12, 2025, 11:23:24 пре подне »
Ovo su moji rezultati sa TellmeGen.Na Balkanu su mi otkrili samo Albaniju🤷🏻‍♀️🤔

< Europa 100% - Balkanski poluotok 42,3% > - Italija 31,5% > Istočna Europa 26,2% >

< Balkanski poluotok 42,3% Albanija Otkriveno - Bosna Nije otkriveno - Bugarska Nije otkriveno - Hrvatska Nije otkriveno

PODRIJETLO

< Istočna Europa 26,2% - Mađarska Otkriveno Slovenija Otkriveno Slovačka Otkriveno

Ван мреже BrankaOP

• Почетник
  • **
« Одговор #8 послато: Октобар 12, 2025, 11:14:38 поподне »
Razmišljala sam o tome zašto je meni rezultat sa TellmeGen pokazao na Balkanu samo Albaniju.Ja sam kupila samo osnovni starter paket za 10 eura i u njemu uopće nema uzoraka iz Crne Gore i Srbije,a kako moj dna je najsličniji crnogorskim rezultatima algoritam je najveću sličnost pronašao sa Albanskim uzorcima.

tellmeGen"
Name: Branka Date: 10-12-2025
Ancestry
Europe 100% Balkan Peninsula 42.3% Albania Detected Bosnia Notdetected Bulgaria Notdetected Croatia Notdetected Greece Notdetected Moldova Notdetected Romania Notdetected Italy 31.5% Eastern Europe 26.2% Hungary Detected Slovenia Detected Slovakia Detected Lithuania Notdetected Poland Notdetected Russia Notdetected Ukraine Notdettetee
Neanderthal
DNANeanderthal
2%

Ван мреже stefanuus

• Гост
  • *
« Одговор #9 послато: Октобар 17, 2025, 10:02:21 пре подне »
Razmišljala sam o tome zašto je meni rezultat sa TellmeGen pokazao na Balkanu samo Albaniju.Ja sam kupila samo osnovni starter paket za 10 eura i u njemu uopće nema uzoraka iz Crne Gore i Srbije,a kako moj dna je najsličniji crnogorskim rezultatima algoritam je najveću sličnost pronašao sa Albanskim uzorcima.

tellmeGen"
Name: Branka Date: 10-12-2025
Ancestry
Europe 100% Balkan Peninsula 42.3% Albania Detected Bosnia Notdetected Bulgaria Notdetected Croatia Notdetected Greece Notdetected Moldova Notdetected Romania Notdetected Italy 31.5% Eastern Europe 26.2% Hungary Detected Slovenia Detected Slovakia Detected Lithuania Notdetected Poland Notdetected Russia Notdetected Ukraine Notdettetee
Neanderthal
DNANeanderthal
2%

Mislim da tellmegen nije najbolji servis sto se tice porekla, no radio sam WSG da bi skinuo podatke , a ovo je trenutno najjeftinija verzija koju sam nasao (oko 32 000). Dodatno zdravstvene analize su im prilicno korisne pogotovo za reakciju na lekove ja bih rekao

Ван мреже CosicZ

• Члан Друштва
  • Истраживач
  • Поруке: 1126
  • Ђурђевдан Y:I1>P109>FGC22045 Панчево
« Одговор #10 послато: Октобар 17, 2025, 10:15:52 поподне »
Тренутно на попусту до 4.11..
https://shop.tellmegen.com/en/collections/ultra