Greek 32.3% – Код мене је компликовано и много тога се још увек напрежем да повежем. Много је непознатих у периоду од 1790. године и уназад. Од тог периода, све породичне гране су у Браничеву. У етнографској литератури пронашао сам већину породица и за неке је наведено да су дошле из Ердеља, за друге са Косова, треће из Арнаутлука, или да су староседеоци. Што се тиче хаплогрупе, проналазим је у селу Жидиље (и Равна Река) код Деспотовца. Рођаци под старим презименом и даље живе тамо. Жидиље је у једном тренутку било исељено, пошто се у једном турском дефтеру (Антигона, хвала на преводу) наводи као село чија је обрадива површина дата на коришћење другом насељу. Старији записи указују на то да је рударство било веома развијено, а моји су сви били рудари. Рудари су и ови што су остали у Ресави.
Тренутни извори главобоља су следећа питања:
Велико присуство J2a међу Власима на истоку (проценат као у Грчкој).
Недостатак података о миграцијама Влаха, али и Грка, унутар Деспотовине и Османског царства.
Грчка колонија у Ресави у време Деспотовине – Подаци о овој колонији су фрагментарни али је дефакто постојала. Центар је био у Седларима (Ђонци). У Жидиљу је некакво жидовско или грчко гробље а заветина је свети Димитрије.
Често присуство моје подгране међу Албанцима – Интересантно је да се моја грана (J-Y24651) често појављује међу Албанцима, што сугерише могућност да је дошла са Албанцима, Каракачанима или сличним групама. Могла је доћи и из Румуније. Не сме се искључити ни опција да овде постоје остаци оне популације која је чинила клин у Тимочкој зони и која би аутосомално могла гравитирати ка југу. Очекујем да ће коначно решење ових питања доћи тек када буде спроведено више генетских тестова. У скоријој будућности планирам да пошаљем узорак на ФТДНА, где постоји један Грк са којим имам седам разлика на 111 маркера. Надам се да ће ми та анализа донети неке одговоре. Тај Грк је са границе са Албанијом, и презива се Карамичалис или нешто слично. Видећемо, суштински још увек ништа не знам конкретно. Врло је компликовано али имам ја времена