13. Николић, Михољдан, Чечава, Теслић
Припада хаплогрупи I2-PH908. Посједује нешто специфичнији хаплотип са сљедећим карактеристичним вриједностима: DYS439=14, DYS456=16 и DYS643=9. По карактеристичним вриједности DYS456=16 и DYS643=9 и по укупној блискости хаплотипа, Николићу је најближа једна необјављена муслиманска породица из Живиница код Тузле. То је уједно и једина веза која се на основу хаплотипа може тврдити.
О Никилићима нисма успио ништа наћи у етнографској литератури. Нису поменути у монографији о Чечави, али ни у Шематизму из 1882. године. Једини Николичћи који славе Михољдан, поменути су на подручју парохије Порјечина на Озрену.
Проучавам презимена у Чечави, јер сам родом из Чечаве.
Презиме Николић забиљежено је 1851, а најстарији Николић био је Игњо (1740). Према доступним подацима славе Ђурђевдан. У чечави нико не слави Миољдан. Тачно је да их у Шематизму нема, али се могу пронаћи у домовнику. Могуће је да су мијењали презиме, али славу?
Видио сам на мапи да се тестирао неки Николић из Чечаве са славом Миољдан. Да ли ме можете повезати са тим Николићем, да расвијетлимо ситуацију.
Жељко Станојевић