Предање забележено у књизи “Породица Буха, старином у Херцеговини”
” Око 100 гд послије Бјелокосића у сусједно село Равни дошла је породица Кљајић и ту живјела. И данас се од тог доба једно камено брдо зове Кљајића греда јер су им испод њега биле куће. Касније, за вријеме Турака, због нечег су били оптужени и запријетила им је опасност од истребљења. Три брата Кљајића су побјегла са фамилијама па је од једног брата потекла фамилија Мучибабић, од другог породица Ђерић а од трећег Кравић. Најмлађи брат, кога су Турци заробили, прешао је на ислам и од њега је постала муслиманска породица Пргуде, која и сада живи у селу Равни. Тај најмлађи брат дао је нешто земље брату од кога су постали Мучибабићи, тако да и данас Пргуде и Мучибабићи у Равнима дијеле неку земљу (доказ заједничког поријекла).
Милутин Буха из Домрка је имао четири сина. Један од њих, Вук, је имао кћер Миру, која се удала за Мучибабића. Мужа је довела на очеву земљу Домрке и од њих су постали Мирићи, који и сада живе у Домркама”…
Да ли је, можда, неко из ових породица тестиран и да ли има поклапања са Мучибабићима?
Поздрав
Здраво, пре неколико дана сам урадио ДНК тест и утврђено је подударање са родом Мучибабића, ја сам од Мирића из Домрка. Тако је и по нашем усменом предању, сем што сам сазнао овде више о пореклу наше родоначелнице Мире да је од Буха, пошто су отац и ђед спомињали једну од верзија да је од Мучибабића, ал ето њен муж је био што потврђује и генетика.
Увјек је била збрка око Дамјена да ли је он био муж или син Мире, колико ми се чини кад сад погледам све ове информације овде да је био муж.
Отац ми је говорио да смо родбина са Ђерићима, Мучибабићима, а баба ми је од Буха. Тако да се историја са женске линије са родоначелницом поновила

Видјећу да урадим и WGS или Big Y-700 тест па би волео да се упознам са дубљим и ширим пореклом наше породице.
Поздрав и свако добро.