Аутор Тема: "Косе" очи  (Прочитано 4448 пута)

Ван мреже dons

• Шегрт
  • Поруке: 89
"Косе" очи
« послато: Фебруар 14, 2020, 07:37:29 поподне »
Pozdrav. Koja autozomalna genetika ovde kod nas donosi kose oci.Moji sa oceve strane imaju pomalo kosaste oci ali to tek se primeti kad se malo zagledas bolje i uporedis.npr.kao glumac Kijanu Rivs.I to sva braca i sestre.Razmisljao sam da li je to do avarske,madjarske,balticke , ili neke druge genetike.Inaci su pravoslavci iz severoistocne Bosne ..po predanju iz Crne Gore.Inace autozomalna genetika mi je na MyHeritage oko 60 posto istocna evropa a oko 40 posto greek and south italian. Pokusacu da nagovorim i njih da se testiraju.
« Последња измена: Фебруар 17, 2026, 11:10:31 поподне Зрно »

Ван мреже Locked

• Помоћник
  • Поруке: 196
Одг: "Kose" oči
« Одговор #1 послато: Јануар 10, 2026, 09:56:35 пре подне »
Pozdrav. Koja autozomalna genetika ovde kod nas donosi kose oci.Moji sa oceve strane imaju pomalo kosaste oci ali to tek se primeti kad se malo zagledas bolje i uporedis.npr.kao glumac Kijanu Rivs.I to sva braca i sestre.Razmisljao sam da li je to do avarske,madjarske,balticke , ili neke druge genetike.Inaci su pravoslavci iz severoistocne Bosne ..po predanju iz Crne Gore.Inace autozomalna genetika mi je na MyHeritage oko 60 posto istocna evropa a oko 40 posto greek and south italian. Pokusacu da nagovorim i njih da se testiraju.

Po pitanju toga, stvari su raznolike. “Kose oci”, ovdje vise mislim na kestenaste, mogu biti zaostavstina od Kromanjonca. Tako da ako neko ima malo kosije oci, ne znaci nuzno da ima mongoloidnog porijekla. Antropoloski, postoje tu jos neka obiljezja mimo ociju koja upucuju na rasnu klasifikaciju. Male, okrugle glave cesce su odlika mongoloidnih fenotipa. Nece ti previse pomoci ni Y-DNK ni autosomalni test da dodjes do 100% sigurnog odgovora.