Аутор Тема: Arača- Mesto kojeg nema  (Прочитано 529 пута)

Ван мреже Be like Bill

  • Познавалац
  • ******
  • Поруке: 637
Arača- Mesto kojeg nema
« послато: јануар 24, 2019, 01:00:19 поподне »
U svom postojanju, RT Vojvodina je proizvela velik broj dobro urađenih emisija iz oblasti kulture i, što nas ovde uglavnom zanima, iz istorije. Jedna od njih je "Mesta kojih nema" koja obuhvata četiri emisije o četiri mesta u današnjoj Vojvodini koja više ne postoje: Arača, stari Nadalj, Arhangelovo i Nikolajevo. Link prema emisiji je nešto niže, ispod pisanog teksta

Цитат
АРАЧА - МЕСТО КОЈЕГ НЕМА

Војводина је одувек била питомо и релативно густо насељено подручје, а њени житељи су овде саградили мноштво градова и села, у којима су живели, радили, рађали се и умирали. Многа од тих места трају и данас, али је у прошлости постојало и мноштво старих насеобина и градова који су током протеклих векова нестали и од којих се сачувало само име. Међу овим старим местима којих више нема су и Арача, стари Надаљ, Архангелово и Николајево, чији трагови сведоче о непознатим, скривеним страницама историје војвођанског поднебља.

Документарно-образовни програм ТВ Војводине снимио је мини серијал од четири епозоде, који ће гледаоцима представити судбину ових старих, одавно заборављених насеља, а прва емисија из серијала Места којих нема емитује се под насловом Арача.

Аутори серијала: Владимир Перовић и Борислав Хложан


http://media.rtv.rs/sr_ci/dokumentarni-program/41201