Аутор Тема: Dante Labs  (Прочитано 297510 пута)

Ван мреже Милош

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 5690
  • Y134591 Тарски Никшићи
Одг: Dante Labs
« Одговор #960 послато: Фебруар 25, 2025, 04:43:10 поподне »
Нико не одговара на мејлове...

Ван мреже Blazhinho

• Помоћник
  • Поруке: 124
« Одговор #961 послато: Март 18, 2025, 10:35:30 поподне »
Ja dobih odgovor posle skoro 9 meseci i mnogih poslatih mejlova. U poslednjih mesec-dva sam slao na sva 3 mejla koja sam nasao, a odgovor sam dobio sa [email protected], a stavili su i [email protected] u cc. U odgovoru su se izvinili zbog svega i rekli kako ce, navodno, odmah da vide sa laboratorijom, da se uzorci sto pre obrade. U prevodu, nista posebno, ocekivan odgovor. Dve godine je proslo kako su primili prvi uzorak, koji su upropastili, a od prijema mog drugog uzorka i rodjakovog prvog je proslo 10 meseci.

Ima li novosti kod ostalih?

Ван мреже Драган Обреновић

• Члан Управног одбора
  • Истраживач
  • *
  • Поруке: 1394
  • R1b-U152>FTA27217
« Одговор #962 послато: Март 19, 2025, 11:16:06 пре подне »
Ja dobih odgovor posle skoro 9 meseci i mnogih poslatih mejlova. U poslednjih mesec-dva sam slao na sva 3 mejla koja sam nasao, a odgovor sam dobio sa [email protected], a stavili su i [email protected] u cc. U odgovoru su se izvinili zbog svega i rekli kako ce, navodno, odmah da vide sa laboratorijom, da se uzorci sto pre obrade. U prevodu, nista posebno, ocekivan odgovor. Dve godine je proslo kako su primili prvi uzorak, koji su upropastili, a od prijema mog drugog uzorka i rodjakovog prvog je proslo 10 meseci.

Ima li novosti kod ostalih?

Многи су/смо им писали у претходне две године, често се и удостоје да одговоре и пошаљу неки љубазан одговор, али то и даље не значи да ће ишта суштински урадити :)

Ван мреже Неродимац

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 697
« Одговор #963 послато: Март 25, 2025, 10:36:54 поподне »
Dante изгледа ради само за Албанце. Од када су престали да објављују резултате свима сада објављују резултате само Албанаца. Данас видим 4 или 5 туру коју су избацили и само су Албанци, колико сам испратио има их десетак на yfull. 

Ван мреже Exiled

• Члан Друштва
  • Аскурђел
  • Поруке: 3017
  • ПХ908>А20333>FT14649>FT175994
« Одговор #964 послато: Март 25, 2025, 11:08:33 поподне »
Dante изгледа ради само за Албанце. Од када су престали да објављују резултате свима сада објављују резултате само Албанаца. Данас видим 4 или 5 туру коју су избацили и само су Албанци, колико сам испратио има их десетак на yfull.
Има ли каквих података о шеру,тј.власништву? Ту се вазда нешто сазна,само треба пратити новац...

Ван мреже Ваљевац

• Почетник
  • **
  • Поруке: 45
  • R1b
« Одговор #965 послато: Март 27, 2025, 03:19:56 поподне »

На то сам и ја указао још прошле године. Скроз занимљиво.  :)

Ван мреже ВелиборЛазић13

• Уредник СДНКП
  • Познавалац
  • Поруке: 500
  • N2-FT182494>Y640797
« Одговор #966 послато: Март 27, 2025, 11:33:19 поподне »
Урадише и једног нашег. Јуче су му стигли резултати. Чекао свега двије године и непун мјесец.

Ван мреже Дабижљевић Милан

• Члан Друштва
  • Почетник
  • Поруке: 48
« Одговор #967 послато: Март 28, 2025, 08:40:23 пре подне »
А тај наш, зна ли се ко је? По времену чекања, буди се у мени нада да сам ја тај.

Ван мреже Срки Вук

• Помоћник
  • Поруке: 118
  • J2b M205 Y-146261 Угреновић
« Одговор #968 послато: Јул 04, 2025, 06:17:25 поподне »
Данте Лабс је највећа превара. Обични лопови и преваранти. Никад себи нећу опростити што сам тој багри послао свој узорак.

Ван мреже Zipevski

• Почетник
  • **
  • Поруке: 34
« Одговор #969 послато: Јул 25, 2025, 06:05:04 пре подне »
Јел се неко успио логовати у Данте Лабс некадашњи. Изгледа да су нас све коим су дужни остали да су нас обрисали.... Дефинитивно добили смо шамарчину...

• Члан Управног одбора
  • Истраживач
  • *
  • R1b-U152>FTA27217
« Одговор #970 послато: Јул 25, 2025, 06:42:10 пре подне »
Јел се неко успио логовати у Данте Лабс некадашњи. Изгледа да су нас све коим су дужни остали да су нас обрисали.... Дефинитивно добили смо шамарчину...

Раде и даље налози, само су променили изглед / корисничко искуство:

Ван мреже Милош

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 5690
  • Y134591 Тарски Никшићи
« Одговор #971 послато: Јул 25, 2025, 03:55:12 поподне »

Требало би да овде може...

https://genome.dantelabs.com/login

Ван мреже Срки Вук

• Помоћник
  • Поруке: 118
  • J2b M205 Y-146261 Угреновић
« Одговор #972 послато: Август 22, 2025, 05:38:55 поподне »
Каква је процедура око логовања на нови Дантеов сајт? Да ли треба поново да се региструјем?

Ван мреже Филипчић

• Члан Друштва
  • Помоћник
  • Поруке: 114
  • R-U152>Y221452
« Одговор #973 послато: Август 23, 2025, 10:14:07 поподне »
Каква је процедура око логовања на нови Дантеов сајт? Да ли треба поново да се региструјем?

Кликните на линк на дну странице и затим ће вам се отворити логин страна где можете да унесете своје корисничко име и лозинку.

• Члан Управног одбора
  • Истраживач
  • *
  • R1b-U152>FTA27217
« Одговор #974 послато: Август 24, 2025, 08:04:57 пре подне »
Кликните на линк на дну странице и затим ће вам се отворити логин страна где можете да унесете своје корисничко име и лозинку.

Ако имате још увек необрађен узорак код њих, ја бих ипак одрадио и ово:

Note: You'll need to register your account with the same email address on the new platform. You'll then be able to access your existing samples.

Онда тамо на новој платформи "увезите" са старе платформе идентификациони број узорка чију анализу чекате (а наравно можете и од завршених узорка). Можда се чудо и догоди, па обраде ове узорке које чекамо 2 и по године.

Ван мреже Прерад

• Члан Друштва
  • Помоћник
  • Поруке: 122
« Одговор #975 послато: Август 25, 2025, 01:22:21 поподне »
Ја чекам 3 анализе из 2023. Само једна од њих је била тада одрађена, али пошто је била откривена нека грешка приликом секвенције, јавили су да ће послати нови кит за одузимање узорка. Али након тога кит никад није био послат, унаточ више покушаја касније да ступим у контакт са њима. И тако је све стајало до неки дан када сам налог пребацио на њихову нову платформу и послао нови емаил на [email protected] да ми јаве ситуацију са тестирањем и слањем новог кита. И чудо се десило, одмах су послали нови кит путем УПС који би требао стићи наредних дана до тестираног лица у Српску.

Док су ми за један од преостала два теста која нису одрађена одговорили да није потребан нови узорка јер се већ послати сигурно чува у лабораторији и да је наводно већ у анализирању. За трећи им (још) нисам писао.

Ван мреже ДушанПан

• Члан Друштва
  • Помоћник
  • Поруке: 141
  • Панић - Сирдија, Осечина I2-PH908
« Одговор #976 послато: Август 31, 2025, 01:38:15 поподне »
Ако имате још увек необрађен узорак код њих, ја бих ипак одрадио и ово:

Note: You'll need to register your account with the same email address on the new platform. You'll then be able to access your existing samples.

Онда тамо на новој платформи "увезите" са старе платформе идентификациони број узорка чију анализу чекате (а наравно можете и од завршених узорка). Можда се чудо и догоди, па обраде ове узорке које чекамо 2 и по године.

Ја сам регистровао свој узорак на новој платформи (користећи исти имејл, наравно), међутим, ту ми сад стоји да је узорак регистрован, али не и примљен. Већ сам им писао да статус треба да се ажурира. Узорак су примили Јула 2023.

Ван мреже Drvoseča

• Члан Друштва
  • Шегрт
  • Поруке: 59
« Одговор #977 послато: Јануар 16, 2026, 07:23:56 пре подне »
Дуго се нисмо бавили вестима о Дантеу, па да оставим овде новости - укратко, и даље се туже са радницима које су отпустили, тужбу је поднео и синдикат против њих, али што је најважнија вест - тужбу су поднеле и институције регије Абруцо за утају пореза, конкретно за неплаћање ПДВ-а и пореза на добит за 2022. и 2023. у укупном износу од 45 милиона евра.

Дакле, конкретне цифре за порез, ко зна шта још се ваља иза брда. Чисто да се не појави неки оптимизам код оних који чекају.

Ван мреже Неродимац

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 697
« Одговор #978 послато: Април 02, 2026, 08:22:31 поподне »
Управо сам примио ову поруку па прослеђујем и вама да проверите ваше налоге:

I am writing to you personally about your Dante Labs results.

Waiting this long for results you were counting on is not acceptable, and I know this has been more than an inconvenience. These results may affect decisions you've been waiting to make. I am sorry for that.

As CEO, I take full responsibility for this delay. We have rebuilt our operations to close the backlog — new sequencing capacity, new fulfillment workflows — and we are working through every outstanding order. Your results will be released within 6 weeks.

You can follow your sample's progress in real time here:

https://genome.dantelabs.com

If you have any questions or want to speak with someone, please reply to this email. It reaches me.

Andrea Riposati
CEO, Dante Labs

Ван мреже Дабижљевић Милан

• Члан Друштва
  • Почетник
  • Поруке: 48
« Одговор #979 послато: Април 02, 2026, 08:48:27 поподне »
Вест је добра по Вас, ја резултат чекам ево трећа година, а остало је још 30% до краја секвенцирања. Значи има наде и за мене и остале који исто чекају. Само да ли мора свако понаособ да им се јави или ће одрадити све заостале.