Ако је тако онда наручи BY97555 и ако будеш позитиван на њега онда си највероватније Предојевић.
Ово сам био наручио по препоруци коју ми је дао drajver и на то сам позитиван: https://www.yseq.net/product_info.php?products_id=94563 За то су ми стигли резултати.
SNP-ови
Y51673 и
BY97555 се тренутно налазе на истом филогенетичком нивоу тј. не зна се који је од ова два SNP-a млађи, а који старији. Предојевићи су по свему судећи позитивни и на један и на други SNP, али само ови SNP-ови не одређују припадност Предојевићима, јер су SNP-ови старији него што су се Предојевићи као род оформили. Засад ми немамо познату ужу генетичку профилацију Предојевића, јер нико од Предојевића није урадио дубсинки тест (Само је Фржовић позитиван на BY97555) . Постоји додуше на YFull стаблу један тестирани из Црне Горе који би потенцијално могао бити Предојевић, али потребан би био још један тестирани да би се грана Предојевића испрофилисала.
Предлажем Николи да свакако истестира и BY97555, када је већ доступан на YSeq. Уколико буде негативан, бар ћемо сазнати да је Y51673 старији од BY97555 и да није ближе повезан са Предојевићима, а ако буде позитиван само ће повећати шансе могуће повезаности са родом Предојевића, али и даље то неће знати док год и он и још неко од Предојевића не уради дубински тест.