Мој резултат:

Колико видим, практично се не разликује од Душановог (Лика), Баксовог (Херцеговина) и Николиног (Шумадија/јужна Србија) резултата. Сви имамо од
55-60% Balkan, око
30% Greek and Albanian и око
10% East European-Baltic. Мени се јавља и 3.1% Germanic-Dutch (донекле очекивано), али опет не одудара значајније од српског просека. Добро је што су Срби и овде доста уједначени, без обзира на регион.
Како ја схватам ове резултате, Балкан представља Јужне Словене, са одређеним староседелачким упливом. Грчка и Албанија (и јужна Италија) је израженија староседелачка генетика, уз миноран словенски утицај, док је Источна Европа-Балтик типично словенска генетика.
Од региона су ми на првом месту
крајишки кластер, Croatia, Bosnia and Herzegovina and Serbia (Vojvodina), затим кластер
Босна (претежно) + дијаспора (Bosnia and Herzegovina, Serbia, Croatia, Germany and Switzerland) и
општи западнојужнословенски кластер (Serbia, Croatia and Bosnia and Herzegovina).
Све у свему, етничка процена делује много детаљније/реалније од прошле верзије (где су наши људи добијали 95% Балкан и слично, налик 23andMe), а чини се и од прве верзије, где су добијали по 20% западне Европе, уз разне друге кластере који немају везе са овим крајевима (Финска, Шпанија, итд).