Аутор Тема: Програми за израду родослова  (Прочитано 49025 пута)

Ван мреже Зрно

• Помоћник уредника
  • Етнолог
  • Поруке: 2587
  • R1b>Z2705>BY200954
Одг: Програми за израду родослова
« Одговор #100 послато: Мај 24, 2025, 08:52:59 пре подне »
Да, у крајњем случају ћу користити Excell, али је то опет ручни рад и осмишљавање стабла унапред. Само је естетски боље и прецизније него што сам радио у Пејнту. Моје жеље су постојање могућности да направим једно поље и дам команду да десно од њега сам разграна на 3,4,5 таквих истих поља и тако за сваки следећи у низу. 

На мрежи drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 6531
« Одговор #101 послато: Мај 24, 2025, 09:02:04 пре подне »
Да, у крајњем случају ћу користити Excell, али је то опет ручни рад и осмишљавање стабла унапред. Само је естетски боље и прецизније него што сам радио у Пејнту. Моје жеље су постојање могућности да направим једно поље и дам команду да десно од њега сам разграна на 3,4,5 таквих истих поља и тако за сваки следећи у низу.

Програм који сам користио за израду филогенетских стабала на порталу је управо то што описујеш. Оригинално то није програм за генеалогију већ за хијерархијску организацију фирми, али може се идеално прилагодити за филогенетику.

Скини бесплатну пробну верзију, па види да ли ти одговара.
https://www.edrawsoft.com/orgcharting/?srsltid=AfmBOopVNn7BPDshCMSBrfXlVLHfA4e33DlgS4MKXLJicXwqAB1ZPjFT
« Последња измена: Мај 24, 2025, 09:03:38 пре подне drajver »

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 6272
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #102 послато: Мај 24, 2025, 09:51:47 пре подне »

Ја сам за такве ствари користио програм yED: https://www.yworks.com/products/yed
Бесплатан је и намењен управо за цртање дијаграма. Стабло се може цртати или се његова стругтура може учитати из различитих типова фајлова. На пример, може се све описати у Екселу, а подржан је и GEDCOM формат који је нјраширенији стандард за родословна стабла. Програм може сам да реорганизује визелни приказа стабла, тако да може стало да прикаже и тако како си ти описао.
Наравно,  треба и научити радити са програмом. Није толико једноставан јер има јако много опција, али за ово што теби треба није толико компликовано.
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Зрно

• Помоћник уредника
  • Етнолог
  • Поруке: 2587
  • R1b>Z2705>BY200954
« Одговор #103 послато: Мај 24, 2025, 04:12:24 поподне »
Програм који сам користио за израду филогенетских стабала на порталу је управо то што описујеш. Оригинално то није програм за генеалогију већ за хијерархијску организацију фирми, али може се идеално прилагодити за филогенетику.

Скини бесплатну пробну верзију, па види да ли ти одговара.
https://www.edrawsoft.com/orgcharting/?srsltid=AfmBOopVNn7BPDshCMSBrfXlVLHfA4e33DlgS4MKXLJicXwqAB1ZPjFT

Е, хвала ти. Ту сам нашао и монтирао баш онако како желим.

На мрежи drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 6531
« Одговор #104 послато: Мај 24, 2025, 04:44:14 поподне »
Е, хвала ти. Ту сам нашао и монтирао баш онако како желим.

Одлично, само имај у виду да ће ти пробна верзија истећи кроз десетак дана. Можеш је поново реинсталисати, и то након што дубински очистиш пробну верзију на рачунару. Или можеш купити програм. Чини ми се да се плаћа једнократно и да кошта око 100 долара.