Тестирани је навео следеће:
Мијаиловић, Никољдан (прислужба: Петровдан), Глоговац, Богатић Е- V13>Z5018>S2979>Z16659>L241
Хаплотип тестираног поседује снижене вредности маркера DYS439=11 и DYS533=11 и повишену вредност маркера DYS635=23. Најближа поклапања хаплотипова има са седећим тестиранима:
- Коларић, Аранђеловдан, Трпиња (24/25)
- Јездимировић, Аранђеловдан, Шабац (22/23)
- Симић, Никољдан, Обади/Сребреница (21/23)
- Вилотић, Никољдан, Шљивова/Крупањ (21/23)
- Живковић, Никољдан, Горњи Мушић/Мионица (21/23)
- Петровић, Стевањдан, Доња Грабовица/Ваљево (21/23)
Тестирани је навео да Мијаиловићи потичу од Мијаила Липничког из Липнице код Лознице, учесника оба српска устанка, по коме су узели презиме.
Поштовани, г. Вукићевићу!
Погледах овај извештај након тестирања мог земљака Мијаиловића, а за који сам посебно заинтересован јер поприлично знам историју предака овог младог човека, те у први мах не запазих никакву необичност или нешто што би одступало од досадашњег рада у сличним ситуацијама.
Ипак, након увида да је исти кандидат већ унет у табелу СДНК пројекта, приметио сам да се у њој налазе сасвим друга имена тестираних од оних које сте Ви поменули као најближе, ако не по слави оно по броју идентичних вредности маркера. То су, пре свега Коларић из Трпиње, Јездимировић из Шапца, па и Симић са истом славом, Никољдан, као и Мијаиловић.
Напоменуо бих да сам ову групу, сврстану у род - И - пронашао на другом месту у табели пројекта.
Стога бих Вас замолио да кажете о чему је реч, о неком мом превиду или слабом познавању поступања у одређивању родова, или можда, неком другом пропусту и случајној погрешци која се да лако исправити и уредити.
Унапред се захваљујем на одговору.