Аутор Тема: Црногорски ДНК код  (Прочитано 7634 пута)

Ван мреже Витомир Радовић

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 403
Одг: Црногорски ДНК код
« Одговор #20 послато: Август 27, 2024, 09:16:47 поподне »
Ја пре мислим да је обрнуто, њихов највећи проблем је I2-Y3120, и на њу ће бити фокус.   Пошто је овом друштву  идеолошке браће  "Иљира" (и магистара, истовремено)  мрзак сваки помен Словена, највећи проблем им је што се ова најбројнија хаплогрупа на западном Балкану у научним радовима (за разлику од њихових  "универзитетских уџбеника објављеним у Сарајеву" и несувислих, неписмених чланака на порталу Антена.ме) везује за етногенезу Словена  ("IZVORNA PREDANJA POTVRĐUJU DA SMO VEĆINOM STAROŚEDIOCI, NIJESMO SLOVENI" радо наглашавају они).

У праву си. Имао сам случај овдје у Црној Гори, гдје у разговору са једним истакнутим политичарем, никако није хтио да прихвати да Црногорци, између осталог, имају И2 ХГ. Не. Све може али словенске ХГ никако.

Ван мреже ДушанВучко

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 8090
  • I2-Y250780, род Никшића, U5a2b мт-ДНК
Одг: Црногорски ДНК код
« Одговор #21 послато: Август 27, 2024, 10:38:46 поподне »
(а пошто се очигледно мисли на ЦГ нацију као такву, онда мора бити усмеравано на мешавину "Илира, Келта, Словена итд", само без зна се кога). Претпостављам да ће на основу назива тако да буде
Изузимајући у обзир да су све те компоненте већ ушле у српски корпус на простору Црне Горе још у средњем веку, стотинама година пре формирања "ЦГ нације"