Аутор Тема: G25 резултати  (Прочитано 31795 пута)

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • Поруке: 1701
  • I2-PH908>Y56203
Одг: G25 резултати
« Одговор #80 послато: Јул 14, 2025, 04:00:14 пре подне »
Покушајте овај модел за бронзано доба:
https://pastebin.com/raw/FqBEDh58

Distance to:   kocovic_scaled
0.03475736   Paeonian:I10385
0.03723160   Paeonian:I10384
0.03835408   Paeonian:I10388
0.04510655   Paeonian:I8112
0.04880905   Paeonian:I10379

Target: kocovic_scaled
Distance: 0.4109% / 0.00410944
26.0   Thracian
21.8   Paeonian
19.6   Baltic_Bronze_Age
10.0   Anatolian
8.4   Phoenician
5.6   Continental_Celt
2.4   Etruscan
2.4   Greek
2.2   Scythian
1.6   Iron_Age_Scandinavian

Target: barbarylion_DzG25_scaled
Distance: 0.7555% / 0.00755468
26.0   Paeonian
25.6   Baltic_Bronze_Age
21.6   Iron_Age_Scandinavian
11.2   Anatolian
8.4   Thracian
2.6   Scythian
2.4   Etruscan
2.2   Continental_Celt

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #81 послато: Јул 14, 2025, 04:27:36 пре подне »
Ево Никац, ако можеш да растумачиш. Илира ниђе, али зато повишена SVN_Emona.

Target: barbarylion_DzG25_scaled
Distance: 1.2756% / 0.01275565
50.2   DEU_MA_Krakauer_Berg
33.2   SVN_Emona
16.6   SRB_Roman

Ван мреже Милош

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 5691
  • Y134591 Тарски Никшићи
« Одговор #82 послато: Јул 14, 2025, 10:22:11 пре подне »
Ево и ја да поставим... пошто као прави лаик не видим неке разлике, ако неко примећује неке карактеристике, нека напише.

Ван мреже kocovic

• Познавалац
  • Поруке: 477
« Одговор #83 послато: Јул 14, 2025, 12:04:25 поподне »
Милоше растојања су ти просечна за Србе. Ништа необично.

Ван мреже Сова

• Шегрт
  • Поруке: 78
  • I2-PH908>FT16449>Y151633> FT34788
« Одговор #84 послато: Јул 14, 2025, 11:10:01 поподне »
Мој резултат и резултат моје супруге. Моји су Срби староседелци из Срема и Бачке. Женин отац је Србин из Бачке а мајка њена је Српкиња из Босне. Како коментаришете ове резултате?

« Последња измена: Јул 14, 2025, 11:19:24 поподне Сова »

Ван мреже ⲥуⲛцⲉ

• Члан Друштва
  • Етнолог
  • Поруке: 2090
  • I-A1328
« Одговор #85 послато: Јул 15, 2025, 09:25:11 пре подне »
Мој резултат и резултат моје супруге. Моји су Срби староседелци из Срема и Бачке. Женин отац је Србин из Бачке а мајка њена је Српкиња из Босне. Како коментаришете ове резултате?

Све сасвим очекивано. По сјеверним и западним рубовима србскога простора појачана је словенска компонента на уштрб неке источномедитеранске и старобалканске, исто као што је случај у Хрвата, Мађара, Бошњака, Молдаваца па их рачуница одводи од србскога просјека и неправилно трпа у те народе са сличним саставом компонената. Но све је то сасвим у оквиру србске популације.
„В каждом человеке — солнце. Только дайте ему светить.“

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 14362
« Одговор #86 послато: Јул 15, 2025, 09:59:31 пре подне »

Све сасвим очекивано. По сјеверним и западним рубовима србскога простора појачана је словенска компонента на уштрб неке источномедитеранске и старобалканске, исто као што је случај у Хрвата, Мађара, Бошњака, Молдаваца па их рачуница одводи од србскога просјека и неправилно трпа у те народе са сличним саставом компонената. Но све је то сасвим у оквиру србске популације.

Да, то је нека логика. С тим што Совина супруга има Келтик+Герман више од тебе, Барбарилајона и мене. У Бачкој (одакле је отац) јесте било пуно Немаца. Али, као што кажеш, лако може бити да је само таква прерасподела северне генетике у западним и северним српским крајевима.

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
« Одговор #87 послато: Јул 16, 2025, 11:36:38 пре подне »
Добио сам праве координате за G25, па могу да направим поређење у односу на симулацију са K36. Неке ствари делују слично, негде постоје незнатне разлике.

питање за упућеније: логика налаже да Scaled резултате треба поредити да Scaled калкулаторима, док симулацију са Unscaled (или ја то тако разумем).

Горњи резултат је Scaled

Овде је, код друге процене, наизглед већа разлика. Вероватно да је дошло до компензације, у првом мање Словена, више Илира, у другом (Scaled) више Словена, али и више Трачана (без Илира).

Савремене популације

Важно је да су Аустрија и Ватикан отишли у заборав.  8)

Modern populations - Marques (1096 Populations), Scaled (DNAGenics)

MyHeritage V2.5 (819 Populations)

Дакле просеци су ми у глобалу најближи некој централној-јужној зони. Црногорци, Срби из Шумадије, Јужне Србије, Румуни, итд. И 23andMe ме чак препознаје као Моравца-Шумадинца:

Иако имам понајвише крајишких корена, осим тога немачких и нешто мало словачких, Горња Пчиња је "одрадила" велики део посла. Мада реално не знам какви су резултати мојих крајишких линија, могуће да не одударају превише од неког централног српског просека. Словаци су они динарски Словаци, пореклом из региона Татре. Немци су се овде потпуно утопили, па нека неко каже да Срби имају слабу генетику!  8)

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #88 послато: Јул 16, 2025, 12:24:37 поподне »
Добио сам праве координате за G25, па могу да направим поређење у односу на симулацију са K36. Неке ствари делују слично, негде постоје незнатне разлике.

питање за упућеније: логика налаже да Scaled резултате треба поредити да Scaled калкулаторима, док симулацију са Unscaled (или ја то тако разумем).

Горњи резултат је Scaled

Овде је, код друге процене, наизглед већа разлика. Вероватно да је дошло до компензације, у првом мање Словена, више Илира, у другом (Scaled) више Словена, али и више Трачана (без Илира).

Савремене популације

Важно је да су Аустрија и Ватикан отишли у заборав.  8)

Modern populations - Marques (1096 Populations), Scaled (DNAGenics)

MyHeritage V2.5 (819 Populations)

Дакле просеци су ми у глобалу најближи некој централној-јужној зони. Црногорци, Срби из Шумадије, Јужне Србије, Румуни, итд. И 23andMe ме чак препознаје као Моравца-Шумадинца:

Иако имам понајвише крајишких корена, осим тога немачких и нешто мало словачких, Горња Пчиња је "одрадила" велики део посла. Мада реално не знам какви су резултати мојих крајишких линија, могуће да не одударају превише од неког централног српског просека. Словаци су они динарски Словаци, пореклом из региона Татре. Немци су се овде потпуно утопили, па нека неко каже да Срби имају слабу генетику!  8)

Po nekom mom iskustvu mislim da sustina ostaje ista, al se neke stvari promene u smislu da se malo vise uklopis u populaciju iz koje dolazis, ako nesto bas odudara to vrv i nije tako( osim kao covek nema potvrdu o nekom stranom poreklu), uglavnon se iznivelise do neke mere, al ne promeni se puno npr ako vuces ka zapadu na simuliranim, zasigurno ces imati takve tendencije i na originalnim. Tako bar ja to vidim  :)

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
« Одговор #89 послато: Јул 16, 2025, 01:13:03 поподне »
Po nekom mom iskustvu mislim da sustina ostaje ista, al se neke stvari promene u smislu da se malo vise uklopis u populaciju iz koje dolazis, ako nesto bas odudara to vrv i nije tako( osim kao covek nema potvrdu o nekom stranom poreklu), uglavnon se iznivelise do neke mere, al ne promeni se puno npr ako vuces ka zapadu na simuliranim, zasigurno ces imati takve tendencije i na originalnim. Tako bar ja to vidim  :)

Тако некако. Што ће рећи да је и она симулација G25 са K36 ипак доста прецизна. Нема се ту шта пуно променити. Код мене је слично стање и на Gedmatch калкулаторима, попут K13 итд.

Душан нас је сад навукао све на G25 кад је рекао да је много презицнији од осталих калкулатора. :D

Како сам се уклинио између Црногораца и Срба. Што би се рекло: "Црна Гора и Србија, то је једна фамилија".

Ван мреже kocovic

• Познавалац
« Одговор #90 послато: Јул 16, 2025, 05:41:12 поподне »
Тако некако. Што ће рећи да је и она симулација G25 са K36 ипак доста прецизна. Нема се ту шта пуно променити. Код мене је слично стање и на Gedmatch калкулаторима, попут K13 итд.

Душан нас је сад навукао све на G25 кад је рекао да је много презицнији од осталих калкулатора. :D

Zavisi od osobe, mene je taj K36 u G25 baziran na linearnoj regresiji. Mene je npr. K36 gurnuo dosta na zapad Evrope, blize Italiji nego Makedoniji i Albaniji, a standardni G25 izmedju Albanije, Makedonije i malo ka Luksemburgu

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
« Одговор #91 послато: Јул 16, 2025, 11:04:17 поподне »
Zavisi od osobe, mene je taj K36 u G25 baziran na linearnoj regresiji. Mene je npr. K36 gurnuo dosta na zapad Evrope, blize Italiji nego Makedoniji i Albaniji, a standardni G25 izmedju Albanije, Makedonije i malo ka Luksemburgu

Значи ипак је прецизнији прави G25, него симулација?

Не знам јесте ли то приметили, али на Gedmatch-у се временом помало мењају неке вредности. Мислио сам да је то константа. Добијеш један јединствени К13 и то је то. Примећујем да се мењају, углавном за пар децимала, нпр. Балтик, Западни Медитеран и сл (што може незнатно да промени и добијене резултате). Видех то на овим Еуроген калкулаторима. Могуће да то раде аутоматски, у складу са новим узорцима(?). Можда сте већ помињали негде, али тек сада видим.

Ван мреже kocovic

• Познавалац
« Одговор #92 послато: Јул 16, 2025, 11:44:23 поподне »
Значи ипак је прецизнији прави G25, него симулација?

Не знам јесте ли то приметили, али на Gedmatch-у се временом помало мењају неке вредности. Мислио сам да је то константа. Добијеш један јединствени К13 и то је то. Примећујем да се мењају, углавном за пар децимала, нпр. Балтик, Западни Медитеран и сл (што може незнатно да промени и добијене резултате). Видех то на овим Еуроген калкулаторима. Могуће да то раде аутоматски, у складу са новим узорцима(?). Можда сте већ помињали негде, али тек сада видим.

Iskreno, nemam pojma.

Mapa za K36 simulirano u G25 mi izgleda ovako:

A za pravi G25 ovako:

Na prvi pogled, nema neke prevelike razlike ali me K36 baca u Švajcarsku i severnu Italiju, što mi nema previše smisla.

Ван мреже kocovic

• Познавалац
« Одговор #93 послато: Јул 17, 2025, 12:50:11 пре подне »
Možete da probate ovo sa mapama ovde:
https://www.exploreyourdna.com/similitudeg25.aspx

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #94 послато: Јул 17, 2025, 01:42:40 пре подне »

meni fali karte cini mi se  ???

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #95 послато: Јул 17, 2025, 01:46:49 пре подне »
ucrtao sam one cije sam rezultatee imao

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
« Одговор #96 послато: Јул 17, 2025, 07:57:50 пре подне »
Iskreno, nemam pojma.

Провери баш ако можеш. Ја сам приметио зато што сам имао негде прекопиран свој К13 резултат. Онда сам урадио поново пре неки дан и видим постоје разлике. Немогуће да ми је измутирао Балтик, Северни Атлантик, Медитеран. Нешто они мењају.

Mapa za K36 simulirano u G25 mi izgleda ovako:

A za pravi G25 ovako:

Na prvi pogled, nema neke prevelike razlike ali me K36 baca u Švajcarsku i severnu Italiju, što mi nema previše smisla.

Симулација са K36

Прави G25

Не знам како да тумачим ове мапе. Делује да су одрађене типски. Барбарилајонова и моја су доста сличне, док твоја одудара због значајније заступљености на северу Италије и у Грчкој.

Ван мреже нцп

• Члан Друштва
  • Памтиша
  • Поруке: 1900
« Одговор #97 послато: Јул 17, 2025, 08:11:25 пре подне »
Провери баш ако можеш. Ја сам приметио зато што сам имао негде прекопиран свој К13 резултат. Онда сам урадио поново пре неки дан и видим постоје разлике. Немогуће да ми је измутирао Балтик, Северни Атлантик, Медитеран. Нешто они мењају.

Симулација са K36

Прави G25

Не знам како да тумачим ове мапе. Делује да су одрађене типски. Барбарилајонова и моја су доста сличне, док твоја одудара због значајније заступљености на северу Италије и у Грчкој.

Имсте неке Корзиканце обојица.

Ван мреже Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
« Одговор #98 послато: Јул 17, 2025, 09:03:03 пре подне »
Имсте неке Корзиканце обојица.

Немам ја. Гледају се тачке топлијих боја. Има Кочовић једну тачку на симулацији.

Ван мреже barbarylion

• Памтиша
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #99 послато: Јул 17, 2025, 09:19:07 пре подне »
Meni skratilo kartu ne znam dal ima jos sta gore u delu u kom nije pregledno.

Uglavnom Balkan i Sloveni plus malo kelto-germana rekao bih. Severna Francuska,Nemacka, koliko uspevam da vidim.