Добио сам
праве координате за G25, па могу да направим поређење у односу на симулацију са K36. Неке ствари делују слично, негде постоје незнатне разлике.
питање за упућеније: логика налаже да Scaled резултате треба поредити да Scaled калкулаторима, док симулацију са Unscaled (или ја то тако разумем).
Горњи резултат је Scaled

Овде је, код друге процене, наизглед већа разлика. Вероватно да је дошло до компензације, у првом мање Словена, више Илира, у другом (Scaled) више Словена, али и више Трачана (без Илира).

Савремене популације

Важно је да су Аустрија и Ватикан отишли у заборав.
Modern populations - Marques (1096 Populations), Scaled (DNAGenics)

MyHeritage V2.5 (819 Populations)
Дакле просеци су ми у глобалу најближи некој централној-јужној зони. Црногорци, Срби из Шумадије, Јужне Србије, Румуни, итд. И 23andMe ме чак препознаје као Моравца-Шумадинца:

Иако имам понајвише крајишких корена, осим тога немачких и нешто мало словачких, Горња Пчиња је "одрадила" велики део посла. Мада реално не знам какви су резултати мојих крајишких линија, могуће да не одударају превише од неког централног српског просека. Словаци су они динарски Словаци, пореклом из региона Татре. Немци су се овде потпуно утопили, па нека неко каже да Срби имају слабу генетику!