Ја сам Милош Поповић из племена Куча са горњег Медуна из братства Дрекаловића.По предању (односно по казивању мојих предака која су се преносила са кољена на кољено) ми Кучи Дрекаловићи смо чисти Срби.У данашњој Црној Гори,чест је случај малограђанског омаловажавања од стране дугих племена како су нека племена и братства чистија по поријеклу од других.Конкретно одавно се проповиједа да су Кучи Дрекаловићи Арбанаси односно да је Дрекалев отац (по легенди) био Арбанас.Ја знам 15 својих пасова (кољена) која сам научио од покојног ђеда и оца која оповргавају ту "теорију".
Милош-Слобов,Слобо-Михајлов,Михајло-Милошев,Милош-Савов,Саво-Паунов,Паун-Николин,Никола-Радојев,Радоје-Ђурашев,Ђураш-Новов,Ново-Попов(одавде смо ми Поповићи)Поп-Ликов-Лико-Љалев-Љаље-Дрекалов-Дрекале-Јовов,Јово-Ђуров. !!
Дакле по предању које ја знам,Дрекале је потомак Јова а Јово Ђура ,а да ли је легенда то или не,јако бих волио да сазнам !
Марко Миљанов Поповић је једном рекао да су Дрекаловићи братство са старим Кучима,односно потомци Мрњавчевића.
Како се може ово путем ДНК провјерити ? Такође желио бих да извршим тест ДНК да утврдим којој хаплогрупи припадам,односно које је моје поријекло,гдје и када може да се изврши тестирање ?
Хвала пуно.