Траг - корисне књиге, сајтови > Карте

Етничке карте Србије

(1/2) > >>

Дробњак:
Етничка мапа Косова и Метохије по попису из 1903. Са фејсбук странице Картографија.

Душан:
Било би добро да је та карта тачна за 1903. али је под великим знаком питања.

Збирку етничких карти по насељима Немци су направили кад су окупирали краљевину Југославију и то према последњем попису 1931.
Овде сам саставио четири листа која обухватају простор Косова и Метохије.Албанци јесу били најбројнији, али погледајте веће градове - Призрен и Приштина имали су мање од 3000 Албанаца!
У овим градовима је била јака турска мањинска заједница.

Град Пећ је имао 6000 Албанаца и 4000 Срба.
У Гњилану су Срби били бројнији од Албанаца.

Иван Вукићевић:

--- Цитат: Душан  март 15, 2019, 02:12:29 поподне ---Било би добро да је та карта тачна за 1903. али је под великим знаком питања.

--- Крај цитата ---

Изгледа да је дотични аутор одлучио да пређе са израде плагијата на израду фалсификата. Могао бих редом да набрајам шта је све нетачно, али то би заиста био тешки губитак времена.

Милош:

--- Цитат: Иван Вукићевић  март 15, 2019, 04:30:45 поподне ---Изгледа да је дотични аутор одлучио да пређе са израде плагијата на израду фалсификата. Могао бих редом да набрајам шта је све нетачно, али то би заиста био тешки губитак времена.

--- Крај цитата ---

Исто...

Lookey:
Прилажем нешто од мојих радова...Наиме, урадио сам етнички профил по насељима источне Србије на основу података са пописа 2011 за пет округа (Браничевски, Борски, Зајечарски, Поморавски и додатни, који није географски део истока, Подунавски округ). Нажалост, због обавеза сам стао код Нишавског округа, урадио карту, општине Ражањ и Алексинац као и део Града Ниша и ту стао  :( План је био да ово одавно буде готово за све округе у земљи, али никако да се покренем даље. Волео бих када бих као подлоге користио најновије топографске карте које је недавно објавио ВГИ (на ћирилици су и представљају најактуелније стање путне и железничке инфраструктуре на терену).

БРАНИЧЕВСКА ОБЛАСТБОРСКА ОБЛАСТЗАЈЕЧАРСКА ОБЛАСТПОМОРАВСКА ОБЛАСТПОДУНАВСКА ОБЛАСТ

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију