Порекло становништва > Хрватска - Република Српска Крајина

Бркљач из Книна (Далмација) и Грмуша (Бихаћ)

(1/3) > >>

Бећар:
Тражим информације о Бркљач породицма.  Видим да су се неки од њих одселили за Аустралију, можда чак из обе горе поменуте локације.  Више их је било у Книну и околини, а видим и неке које су били старији људи, жртва рата 1990тих, (места Комић и Томингај) исто идентификовани као Срби у запису из Хага.

Ово итраживање је везано за моју причу о Америчко-Ќандској глумици Стани Катић (порекломм из Врлика у Далмацији) њеног сада мужа Крис Бркљач на Порекло форуму Енглеског језика.  https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=4303.0  Ако желите, ја ћу навести да сте ви дали информацију када будем писао коментар на Енглеском језику.

https://allstarbio.com/kris-brkljac-bio-age-net-worth-wiki-married-spouse-height/

Ако неко зна и где се догодила њихова свадба у Далмацији, Априла 2015 године, то би исто помогло.  Унапред хвала.

Слатинац:
У мојој улици у Звечану је живела породица Бркљач, недавно су продали кућу и иселили се. Доселили су се на Косово 1937. године из Велике Попине код Грачца, у Звечан прешли 1981. године. Славе светог Јована 20. јануара.

Бећар:

--- Цитат: Слатинац  април 24, 2019, 08:47:34 поподне ---У мојој улици у Звечану је живела породица Бркљач, недавно су продали кућу и иселили се. Доселили су се на Косово 1937. године из Велике Попине код Грачца, у Звечан прешли 1981. године. Славе светог Јована 20. јануара.

--- Крај цитата ---

Хвала Слатинац, а Велика Попина код Грачца је баш у том истом крају где се спомињу и други са Бркљач презименом западно од Книна.

Зрно:
Српско презиме Бркљач је из Лике (више села) и Грмуше код Бихаћа. У Далмацији има презиме Бркљача, нарочито у Раштевићу код Бенковца, али они су Хрвати.

Ових Бркљача из Грмуше је у Другом светском рату страдало преко 30, а на попису 1991. их је остало само 26.

Бећар:

--- Цитат: Зрно  април 27, 2019, 12:25:15 поподне ---Српско презиме Бркљач је из Лике (више села) и Грмуше код Бихаћа. У Далмацији има презиме Бркљача, нарочито у Раштевићу код Бенковца, али они су Хрвати.

Ових Бркљача из Грмуше је у Другом светском рату страдало преко 30, а на попису 1991. их је остало само 26.

--- Крај цитата ---
Хвала Зрно, да ли се можда зна за генетску веза између Бркљача у Лици и ове друге из Грмеша? То је све доста близу па предпостављам да су они део истог генетског стабла.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију