Науке и научне дисциплине > Историја

Пресудни догађај у историји Срба?

(1/12) > >>

Ojler:
Размишљам понекад о томе који је то догађај у историји нашег народа највише одредио нашу данашњу судбину. Наравно да је у питању чиста спекулација и разматрање алтернативне историје, али ме занима шта други мисле о томе. Да ли је то можда прерана смрт Цара Душана, пораз у Маричкој или Косовској битци, чињеница да је Велики хришћански раскол поставио границу баш преко Босне...? Или можда нешто новијег датума, нпр. одлука да се формира Југославија уместо да су Срби узели своје?
Шта ви мислите?

Atlantische:
Из новије историје по мом мишљењу то је Мартовски пуч 1941. године.

Ojler:

--- Цитат: Atlantische  јун 09, 2017, 01:52:52 поподне ---Из новије историје по мом мишљењу то је Мартовски пуч 1941. године.

--- Крај цитата ---

Мислиш, у смислу да би нам било боље да га није било, тј. да смо покушали да задржимо неутралност?

Atlantische:

--- Цитат: Velibor  јун 09, 2017, 01:55:41 поподне ---Мислиш, у смислу да би нам било боље да га није било, тј. да смо покушали да задржимо неутралност?

--- Крај цитата ---
Управо то. :)

симо:
Стварање заједничке државе са Хрватима и Словенцима 1918. године, највећи промашај.

Не рачунам оне догађаје на које нисмо могли пуно да утичемо, као што је напад Аустроугарске и Њемачке у Првом и Другом Свјетском Рату.

Из раније историје, два кључна догађаја су за мене: Примање хришћанства и Косовска битка, као губљење суверенитета хришћанске државе.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију