Што се тиче Додика/Додига видео сам да се између осталог негде провлаче и као католици који су прешли на православље(конкретно постоје те приче за председника Републике Српске Милорада Додика)..међутим видим да су се јављали људи који имају исто презиме и крсну славу(Ђурђевдан) као Милорад и који кажу како су Додици што славе Ђурђевдан старином из Дрвара.Е па ја сам случајно гледајући листе војника из 1788.године набасао на Саву Додига(28 година) из Шиповљана -што је околина Дрвара.Ако је Милорад Додик заиста пореклом из Дрвара и околине онда би ово побило наводе како су му преци били католици који су пре Другог Светског рата прешли у православље.
pics uploading site
Милорад Додик је пре неку вече (понедељак, 16. септембра) гостовао у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи и негде пред крај изјавио следеће о свом пореклу:
Моји воде поријекло из регије Конавала. Тада када се та римска инквизиција нашла у том крају моји преци нису хтјели да промјене вјеру и презиме, па су напустили Конавле и одатле отишли изнад Книна, како је то дошло немам појма. Из Книна су отишли у околину Дрвара, а из Дрвара опет један је дио породице отишао ка Санском Мосту, а један је дошао у Лијевче Поље, то је овај од којих ја потичем.
Ми смо остали изворно Додик, а постоје и – Додиг, то су они који су пристали да промјене вјеру. Ти су Додиги дуго времена славили Ђурђевдан, а то је наша слава.